Fotod ja video: vaata, kuidas käib köiellaskumine Tallinna Teletornist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates esmaspäevast, 26. maist on Tallinna Teletornis avatud üks unikaalsemaid atraktsioone terves Euroopas – köiellaskumine 175 meetri kõrgusel olevalt vaateplatvormilt. Täna katsetasid köiellaskumist Teletorni suvelavastuse «Dara-Bara» tegelased.


«Otsime oma meeskonnaga Tallinna Teletornile pidevalt uusi väljundeid, et nii kohalikul külastajal kui ka välisturistil oleks ikka ja jälle huvi siia tagasi tulla,» sõnas Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu. «Servakõnd ning köiellaskumine võivad jätta mulje, et tegemist on ainult ekstreemsportlaste pärusmaaga, kuid tegelikult saavad neid atraktsioone proovida kõik adrenaliininäljas julged, kes vastavad nõutud vanusepiirangule ja kelle tervis on hea.»

«Köiellaskumine toimub Teletorni katuselt maapinnale mööda kahte köit, millest üks on laskumise ja teine julgestusvahendi tarvis. Lisaks on kasutusel trossid, mis jooksevad mõlemalt poolt laskujat katuselt maani ja hoiavad teda ohutul trajektooril. Kliendile pannakse turvavarustus selga siseruumis ning juhatatakse ta katusele. Seal kinnitatakse kõik osalejad julgestusköitesse ja liigutakse laskumispaika, kus toimub instruktaaž. Köiellaskumisega saavad hakkama kõik, kes piisavalt julged – see on tehniliselt lihtne, ei nõua tugevat füüsilist vormi ega eelnevat kogemust. Oma ekstreemse seikluse saab soovi korral salvestada kiivrikaameraga,» rääkis Roosipuu.

Esimeste katsetajatena laskusid täna tornist Teletorni uue suvelavastuse «Dara-Bara» üks peategelasi, Teletorni maskott Eti ning lavastuse akrobaat Anni Veskimäe. Etile ja Annile tulid kaasa elama «Dara-Bara» lavastaja Anti Kobin ning peaosatäitja Elina Born. Etendust mängitakse 10 korda Tallinna Teletorni õuel 9. juulist – 8. augustini.

Kohapeal peavad kõik laskuda soovijad alla kirjutama vastutuslepingule, köielt saab laskuda alates 14. eluaastast. Laskuja kehakaal ei tohi olla üle 100 kg. Vajalik on eelbroneerimine, pileteid saab osta ka Teletorni kodulehelt alates 23. maist.

Köiellaskumise tingimuste ning hinnakirjaga saab täpsemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles