Revisjonikomisjon: Tallinn eirab pidevalt linnavara valitsemise korda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnahall
Tallinna Linnahall Foto: Pm

Igas Tallinna linnaosas on mitmeid linna omandis olevaid hooneid, mis seisavad kasutuna, on väga halvas seisukorras ning ohustavad linlaste igapäevast turvatunnet.

Tallinna linnavara valitsemise kord sätestab, milleks linnavara võib ja tuleb kasutada – avalikuks otstarbeks, linna ülesannete täitmiseks ja tulu saamiseks.

«Iga vara omanik on kohustatud tagama vara säilimise. Tänane linnavalitsus ei suuda ega soovigi seda,» leidis linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto (SDE).

«Suurim ja tuntuim objekt on Linnahall, mille lõplik hävinemine seisab veel ees, kuid on tänase linnavalitsuse süstemaatilise töö teadlik tagajärg,» kirjeldas ta.

«Kunagine Õismäe humanitaargümnaasium seisab tühjana ning leegitseb tulekahjudes pea igal nädalal. Lasnamäele häältesaagi kindlustamiseks rajatud munitsipaallinnaku seisukord on ebarahuldav. Kadriorus, vaid paarisaja meetri kaugusel Kumust ja presidendi kantseleist paiknev hilisbaroki pärl, tuntud aadlineiude varjupaigast mõisahoone hallitab ning mädaneb. Loetelu võiks jätkata kümnete objektide kaupa üle linna,» lisas Matto. 

«Võimalik lahendus oleks linnal asuda konsultatsioonidesse Riigi Kinnisvara AS-ga, kellel on piisav kogemus unikaalsete objektide renoveerimise ja hilisema haldamise korraldamisel, ent ennekõike võime hinnata kinnisvara vajalikkust ja potentsiaali avalike ülesannete täitmiseks,» tegi revisjonikomisjoni esimees ettepaneku.

«Täiendavalt tuleb linnal kaasata linna kinnisvara arendamisse erasektor, kes omab visiooni ja kaasfinantseerimiseks vajalikku kapitali,» pakkus Matto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles