Keskkonnakomisjon tutvub võimalusega avada Ülemiste järv külastajatele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnat veega varustav Ülemiste järv.
Tallinnat veega varustav Ülemiste järv. Foto: Liis Treimann

Riigikogu keskkonnakomisjon Ülemiste veepuhastusjaama, et saada ülevaade veepuhastusjaama tööst ning hinnata Ülemiste järve ümbritseva sanitaarkaitseala vastavust muutunud oludele.

«Oleme valitsuskoalitsioonis kokku leppinud, et analüüsime Ülemiste järve kalda avamist jalakäijatele ja jalgratturitele,» ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra.

Väljasõiduistungist võtavad osa ka keskkonnaministeeriumi, terviseameti, Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ja RMK esindajad, et saadav teave oleks võimalikult täielik ja aitaks kummutada juba levima hakanud eksiarvamusi joogiveehoidla muutmisest ujumiskohaks. «Nii saame korraga ära kuulata mitmed erinevad arvamused, mis aitab meil keskkonnakomisjonis eelnõude menetlemisel seisukohta kujundada,» ütles Vakra.

Keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv on varasemalt levitanud ideed lubada tervisesportlasi liikuma Ülemiste järve lõunakaldal asuvale teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles