Videolugu: emade-tütarde keerulised suhted teatrilaval

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Draamateatris esietendus mõne aja eest Ameerika näitekirjaniku Jane Bowlesi näidend «Aiamajas», mis toob vaatajate ette emade ja tütarde keerukad suhted. «Emaduses peitub nii piiritut õrnust ja armastust kui ka julmust – Bowles ei kõhkle näitamast sedagi poolt,» öeldakse tutvustuses. Vaata katkendeid ja videointervjuud peaosaliste Ülle Kaljuste ja Kersti Heinlooga!

Ema-tütre paare on näidendis kolm. «Keskealised emad püüavad oma elu elada tütarde kaudu, teismeea lõpus tütred nii ihaldavad kui ka kardavad vabadust ja iseseisvust. Vastandlikud tunded – kokkukuuluvuse ja sõltumatuse vajadus, armastus ja armukadedus, jumaldamine ja vihkamine, truuduse nõudmine ja truuduse murdmine – on nii läbi põimunud, et mõlemal poolel on raske iseseisev olla,» öeldakse näidendi tutvustuses.

«Aiamajas» on naiste lugu. Mitte naistekas. On psühholoogiline emade ja tütarde suhete klaarimine. Kuigi seda kusagil ei rõhutata, on need naised, kes laval kuidagi armastusest ilma jäänud,» kirjutab lavastusest tearikriitik Margus Mikomägi. «Mul on selline tunne, et ses on süüdi mehed. Siin saan nüüd julgelt kõigile meestele soovitada: minge vaadake ja mõelge, kas teie olete osanud oma naisi armastada,» kirjutab ta oma blogis Teatritasku.

Etendus: «Aiamajas»

Autor: Ameerika kirjanik Jane Bowles

Lavastaja: Priit Pedajas

Kunstnik: Pille Jänes

Osades Ülle Kaljuste, Jaan Rekkor, Maria Klenskaja, Laine Mägi, Taavi Teplenkov, Kersti Heinloo, Hilje Murel, Viire Valdma, Marta Laan, Ester Pajusoo, Mari Lill.

 Esietendus Draamatetri suures saalis 23. veebruaril 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles