Juske: linn on lasknud Stroomi mereveel reostuda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Peeter Langovits

Stroomi ranna merevee kvaliteet on muutunud viimastel aastatel üha kehvemaks, mistõttu ei ole linna ühel suuremal supelrannal sel aastal lootust Sinilippu saada, selgus Põhja-Tallinna halduskogu eilsel koosolekul.


Põhja-Tallinna halduskogu liikme Jaak Juske sõnul teatas linnaosa linnamajanduse osakonna asejuhataja Arvo Soorand eile, et merevee reostus on arvatavasti pärit läbi Kristiine ja Haabersti linnaosa merre voolavast Mustjõe ojast.

«Samas selgus, et linnaosavalitsus ei ole astunud siiani samme täpse reostusallika kindlakstegemiseks ja likvideerimiseks. Seda põhjusel, et arvatav reostusallikas jääb teise linnaosa piiresse,» märkis Juske. «On lubamatu, et linnavõim ei ole täitnud talle pandud ülesandeid ning Tallinna üks suuremaid supelrandu jääb tänavu Sinilipust ilma. Linnaosa piirid ei saa siin olla vabanduseks. Tallinn on üks omavalitsus.»

Juske kavatseb linnavolikogu keskkonnakomisjonis pärida abilinnapealt aru, millal viib linn läbi vajaliku seire Stroomi ranna merevee reostusallika väljaselgitamiseks ning leiab vahendid selle likvideerimiseks. Põhja-Tallinnas asuv Pikakari rand saab tänavu Sinilipu. Samas on Pikakari Stroomi rannast mitu korda väiksem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles