Kaks kolmandikku juhtidest sõidab Vabaduse puiesteel lubatust kiiremini

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtja Vabaduse puiesteel.
Kiirusemõõtja Vabaduse puiesteel. Foto: Liis Treimann

Transpordiameti poolt läbiviidud sõidukiiruste mõõtmine Tallinnas Vabaduse puiesteel näitas, et enam kui kaks kolmandikku 5000 sõidukist  ületas mõõtmisperioodil  lubatud sõidukiirust, kusjuures suurimaks kiiruseks mõõdeti 50 kilomeetrise tunnikiiruse alas 107 kilomeetrit tunnis.


«Lisaks sellele, et kiiruse ületamine seab ohtu teed ületavad jalakäijad, mõjutab rohelisest lainest ettesõitmine negatiivselt liiklussujuvust ja sellega kaasnevalt liikluse läbilaskvust,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Olukorda arutatakse lähiajal transpordiameti liikluskomisjonis ning ühe võimaliku lahendusena kaalutakse fooride töö ümber programmeerimist selliselt, et sõidusuuna põhiristmike foorid ja nende ristmike vahel asuvad foorid rakendatakse tööle ühtses režiimis.

Praegu toimib Vabaduse puiesteel roheline laine lubatud sõidukiiruse piires. Sõidukiiruse ületamiseks annavad aga võimaluse põhiristmike vahel asuvad valgusfoorid, mis punast tuld ei lülita ristuvatel suundadel liikluse puudumise korral. Seega on üheks lahenduseks kõikide fooride lülitamine rohelisse lainesse.

Parim lahendus Vabaduse puiesteel oleks elektroonilise liiklusjärelevalve kiiruskaamerate rakendamine, aga seda võimalust ei saa kasutada, sest riik ei ole kahe aasta jooksul, alates Kristiine ristmike kaamerate paigaldamisest, teinud vajalikke muudatusi seadusandlusesse ja Kristiine ristmiku elektroonilisi liiklusjärelevalve seadmeid ei saa siiani kasutada.

Tallinna Transpordiamet jätkab sõidukiiruste mõõtmisi ning lubatud sõidukiiruste massilise ületamise korral olukorra normaliseerumiseks kohaste võimalike meetmete leidmist ning rakendamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles