Nördinud lugeja: Tallinna tänavad on häbiväärselt räpased!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakoristus.
Tänavakoristus. Foto: Peeter Langovits

Tallinncityle kirjutas lugeja, kes kurdab, et varakevadise Tallinna tänavad on väga räpased.

Lugeja kirjutab: « Linnakodanikuna palun südamest, et keegi, kes vastutab linnatänavate puhtuse eest, hakkaks ka päriselt vastutama. Tallinna linna tänavad on nii mustad, et see on lausa piinlik. Kõige mustemad on just trammipeatused ja trammiteed. Samuti on väga räpased ka ristmikud ja ülekäigurajad. Kõnniteed, mida just eraomanikud ei halda, on pisikest kiviklibu ja pori täis. See on minu arust linnapoolne tegemata töö,» leiab lugeja.

«Palun-palun-palun hakata linnal hoolitsema oma linna eest! Ja mitte ainult autoteid äärest hõõruma, vaid pesema ja koristama ka eelpool nimetatuid kohti. Vabandus, et ööpäevane temperatuur ei ole piisavalt kõrge, et tänavaid pesta, ei ole reaalne. Kui väga midagi tahta, siis saaks seda kõike teha väiksemõõduliselt (käsitsi, kui vaja), nii et tänavad ei muutuks ohtlikeks. Pealegi on enamiku ajast temperatuur plusspoolel. Ma ei ole juba ammu näinud, et keegigi koristaks (peseks!) ristmikke või trammiteid, -peatusi. Ka mitte soojal ajal,» leiab nördinud lugeja.

Vastab Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann:

«Praegu tänavaid ei pesta ja graniitsõelmeid ei koristata, sest kui tuleb öökülm, siis on neid vaja. Jälgime ilmaprognoosi ning  mitte kunagi pole vabariigi aastapäevaks kevadkoristust tehtud. Survepesuga pestakse tänavaid kevadel, 1. maiks oleme ära pesnud. 15 mai on tähtaeg, mil peaks olema kevadpuhastus lõpetatud. Oleme küll arutanud, et näiteks Vabaduse platsil võiks ehk graniitsõelmed ära koristada, külmade tulekul saab neid sinna uuesti puistata. Osal tänavatel on tolmuimejaga juba ka rentsleid puhastatud, eks teeme kõike jõudumööda - näiteks Raekoja plats on puhas nagu suvel. Bussipeatustest prahi korjamine käib samuti pidevalt.  Veega pesemist enam palju ei tehta, kaasaegsed tolmuimejad ka niisutavad. Kui suure veega näiteks lohku vajunud tänavatel puhastust teha, tekivad mudased lombid ning seetõttu eelistame muid võimalusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles