Kadrioru kooli hoolekogu esimees: seisame parima lahenduse eest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru saksa gümnaasium.
Kadrioru saksa gümnaasium. Foto: Liis Treimann

Kadrioru saksa gümnaasiumi hoolekogu esimees Ivo Volt ütles Postimehele, et lapsevanemate ja hoolekogu ühine lähteülesanne on säilitada saksakeelne süvaõpe ja 12 klassi.

«See aluseks võtta, on meil paratamatult ruumipuudus. Kuidas see lahendada - kas uue majaga kusagilt lähedalt, juurdeehitusega või Sikupilli kooliga liites, see on jätkuvalt lahtine.»

Volt lisas, et hoolekogu ei ole kunagi öelnud, et linna ettepanek oleks hea variant. «See on üks võimalus. Me ei ole sellele vastu. Kui leitaks variant teistsuguseks lahenduseks, võib-olla oleks see parem. Praegu võimalike alternatiivide väljapakkumisega tegeletaksegi,» selgitas Volt.

Hoolekogu on seni seisnud selle eest, et koole ei liidetaks esimeses järjekorras järgmisest õppeaastast, vaid antaks aega veel aasta ettepanekuga tegeleda. «Kui näiteks koolipersonali jagamisel kahe hoone vahel selgub, et seda kõike ei ole võimalik mõistlikult korraldada, siis kerkikski pinnale järgmine argument, miks selline liitumine ei ole hea,» tõi Volt näiteks.

Tallinna haridusamet on kohtumisel hoolekoguga öelnud, et isegi kui liitumine fikseeritaks tööplaani, on seda iga hetk võimalik muuta. «Enne lõplike lahenduste väljatöötamist kindlasti ühtki otsust vastu ei võeta,» usub Volt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles