Nõmmel kahekilomeetrine klassikarada valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Nõmme spordikeskuses on valmis kahe kilomeetri pikkune korralik klassikajäljega suusarada ning lumekahurid toodavad lund kolmanda rajakilomeetri jaoks.


15kilomeetrisel Harku ringil on aga nii palju lund, kui seda taevast alla on tulnud ning rada on mõne koha pealt üsna kulunud. «Need ilmaennustused, mida meie jälgime, lubavad lumelisa võib-olla laupäeval, siis läheb natuke paremaks. 15 kilomeetri pikkusele ringile kunstlund viima hakata oleks ikka liig,» ütles Nõmme spordikeskuse direktori asetäitja Riho Järveläinen.

Küll aga on keskuse juures valmis kahekilomeetrine rada ja korralik klassikajälg ka sees. «Eile lõpetasime sellega ja praegu toodame lund juurde eesmärgiga kolmekilomeetrine rada valmis saada. See näeks välja niimoodi, et seal sees on esimene ja teine tõus, siis läheme kohe klindi peale, sealt parempöördega laskumisest alla ja Trummi tänava äärde. Nii saab enam-vähem kolm kilomeetrit kokku ja kaks põhitõusu on ka kunstlume ringi sees,» lausus Järveläinen.

«Täna ja homme hommikul toodame veel lund, siis see nõrgub kaks päeva ja reedel veame selle laiali. Kui midagi ei uhtu ja vahepeal jupsinud rajamasin korras püsib, siis laupäeval võiks äkki see ring juba valmis olla,» arvas ta.

Sel talvel ilmselt kunstlumeringi Nõmmel enam pikemaks tegema ei hakata. «Eelarve vahendid on piiratud ja me ei saa eelarvet lõhki ajada. Seda enam, et aasta alguses ilm ju vindus ja eelarves on selle koha peal miinus,» tõdes Järveläinen.

Nõmme spordikeskus edastab infot suusaradade olukorra kohta sport.err.ee lehel, terviserajad.ee lehel ning värske info on ka Nõmme spordikeskuse enda kodulehel rajainfo all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles