Lugeja kiri: trollijuht seadis abi vajanud reisija eluohtlikku olukorda

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troll.
Troll. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ühistranspordis reisinud lugeja saatis Postimehele kirja, milles kirjeldas eilset situatsiooni, kus trollijuht pidas graafikus püsimist olulisemaks sõidukis ilmnenud langetõbise haigushoost ega osutanud mingisugust abi.

«Eile kusagil kella 14.30 ajal Paldiski maanteel trollis number 6 leidis aset veider juhtum. Nimelt olin ma liikumas Haaberstist Lillekülla, kus Kaljul oli kell 15.15 algamas hooaja esimene kontrollmäng, kuid sinna ma jõudsin hilinemisega. Trolli tagumises osas istunud eakam mees kukkus järsku enda vastas istunud naisele otsa ning hakkas nagu tõmblema ja kaotas enda üle kontrolli - rahvas trollibussis oli šokis,» kirjeldas lugeja olukorda.

«Teda tõttasid aitama neli naisterahvast, ülejäänud inimesed bussis olid segaduses ning kas piirdusid pealtvaataja rolliga või siis eemaldusid (imekombel ei ühtegi telefoniga filmijat vms). Loomulikult läksin ka mina appi, kuigi ma väga midagi teha ei osanud. Ootasin juhtnööre.»

Ühissõidukis reisinud inimesed pöördusid esimese asjana abisaamiseks trollijuhi poole, kellelt paluti sõiduki peatamist ja kiirabi kutsumist. «Troll peatatigi, kuid vaid selleks, et trollijuht saaks karjuda nende naiste peale, et nad segavad trolli liikumisgraafikut. Haige reisija, kel arvati olevat tunnuste põhjal langetõbi, seisund oli muutunud paremaks, ta sai abi ning suutis kahel jalal seista. Siiski paistis ta apaatne ega saanud suurt midagi aru. Seda, et reisija haige oli, kinnitas ka tema kotis leidunud suur hulk ravimeid.»

«Kogu sellest sündmuste keerisest ei mäletagi täpselt, millal troll teise peatuse tegi, kuid ega seegi kord targem polnud. Taas tuli trollijuht oma kuudist välja, karjus inimeste peale vene keeles ning seletas, et tal on vaja graafikust kinni hoida. Naised aga selgitasid, et kiirabi on teel,» jätkas lugeja olukorra kirjeldamist.

«Edasi lahkus juht oma trolli rooli, mina ja eelmainitud neli naist ootasime trollist väljas, õues, kiirabi saabumist. Haigushoogude all olnud mees istus aga rahulikult trollis. Kui meieni jõudis teine samal liinil sõitev troll number 6, otsustas esimese trolli juht oma graafikut tagasi tegema hakata ning sõitis minema - meie viiekesi tee ääres, abita haige peal!»

«Umbes viis minutit hiljem tuli ka kiirabi, kelle me saatsime trolli jälitama... Taga targemaks. Ise jäime sinna veel mõtteid vahetama ning ma tellisin takso, et jõuda Kalju mängule lõpuks.»

«Ehk ühesõnaga otsustas trollijuht, et tema graafikus püsimine on tähtsam kui inimelu ning abivajavale abi mitteosutamine polnud sellele mehele mingi probleem. Ei mingit süütunnet, peaasi, et graafikus püsib. Küll õhtul kogu külma võõra vara bussilt jõuab maha tõstab... Endal on siiamaani veider tunne kogu sellest sündmustest sees ning loodetavasti on inimesega kõik kombes.»

Lugeja lisab, et langetõbi võib olla vale tegutsemise järel surmav ning trollijuht oleks pidanud esimese asjana peatuma ning võimaliku eluohtliku olukorra klaarima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles