Tallinna päeval tutvustati kultuuripealinna aasta tippsündmusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pealinna esindusväljakul tutvustati Tallinna kultuuripealinnana ees ootavaid suursündmusi. Sellele eelnes Tallinna päeva avamine Raekoja platsil ja rongkäik Vabaduse väljakule.

«Kaheksandat korda avame Tallinna päeva siin linna südames Raekoja platsil. See on aasta kõige ilusam aeg, loodus tärkab ja läheb õide. Jumal armastab Tallinna linna, kui ta on lubanud meile nii suurepärase ilma selle päeva tähistamiseks. Tänase päeva märksõnad on kalaturg ja õnneliku korstnapühkija kuju, Raekoja uue haldushoone leping ja koostöölepe Tallinna Ülikooliga, Chopini nimeliste rooside istutamine Otsa nimelise muusikakooli ette. Need on tulevikku suunatud ja minevikku meenutavad üritused,» ütles linnapea Edgar Savisaar Tallinna päeva avamisel.

Peale avakõnet kutsus linnapea kõiki üheskoos liikuma meie linna esindusväljakule Vabaduse väljakule, kus pärastlõunal antakse avapauk Euroopa Kultuuripealinna üritustele ja tutvustatakse programmi, mida järgmisel aastal on kavas teostada.

Vabaduse väljakul peetaval üritusel antakse esmakordselt teada, millised erinevate kultuurivaldkondade projektid järgmisel aastal teoks saavad.

Kultuuripealinnaks valmistumist juhtiv sihtasustus Tallinn 2011 tutvustab koos oma partneritega esmakordselt laiemale publikule kultuuripealinna programmi, pakkudes päeva jooksul kaasaelamist kogu perele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles