Mupo jagas varahommikul koolilastele helkureid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurikampaania Sikupilli keskkoolis
Helkurikampaania Sikupilli keskkoolis Foto: Mupo

Munitsipaalpolitsei noorsootöö sektor korraldas täna hommikul enne koolitundide algust üllatusaktsiooni, et kontrollida kooliõpilaste helkurite kasutamist pimedal ajal.


Aktsioon viidi läbi hommikul kella 7.20-9.40 Lasnamäel, Tallinna Sikupilli keskkoolis ja selles osalesid kõik viis mupo noorsoosektori ametnikku, kaasatud oli ka koolipoolne sisevalve inspektor.

Kontrolliti helkurite olemasolu ning selle puudumisel tehti selgitustööd ja kinnitati jopele või mantlile puuduv helkur. Selgitati ka helkuri asukoha olulisust, et autojuht pimeduses koolilast paremini märkaks. Paari tunniga jagati õpilastele ligi 100 helkurit. Need, kes juba helkurit kandsid, said preemiaks kommi, kleepse ning tunnustussõnu.

Noorsootöö sektori juhi Kätlin Müürsepa sõnul oli algul märgata kohkunud nägusid. «Kui aga mõisteti, et tegemist oli positiivse aktsiooniga - hea nõu andmise ning helkurite jagamisega - siis muutusid kõik näod naeruseks,» ütles Müürsepp. «Lõppkokkuvõttes oli kogu aktsioon tore ja sõbralik. Elevust jätkus ka garderoobi, kus arutleti kellel oli helkur ja kellel mitte.»

Müürsepa sõnul oli eksinuid oodatust vähem ja see teeb ennetustööd tegevatele ametnikele vaid heameelt. Kõige tublimad helkuri kandjad on väiksemad koolijütsid, vanemad õpilased on veidi laisemad. Tavalisemad põhjendused helkuri mitte kandmiseks on: unustasin või helkur jäi teise jope külge.
„Sellist koolilast, kes helkuri kandmise mõttekust eitaks, küll ei olnud. See näitab, et nii mupo kui ka politsei poolt tehtav ennetustöö on olnud vajalik ja tõhus,» lisas Müürsepp.

Mupo kinkis möödunud nädalal 550 helkurit Moldova koolilastele, sest sealne olukord on Eesti omast oluliselt erinevam, seda just helkurite saadavuse ja senise ennetustöö puudumise tõttu.

«Kui Moldova koolilaps on õnnelik üheainsa helkuri üle, siis meie oleme jõudnud selleni, et iga välisriietuse jaoks peab olema oma helkur,» ütles noorsootöö sektori juht. «Ilmselt oleme jõudnud teatavasse heaolu- ja mugavustsooni. Meie tähtsaim ülesanne on jõuda selleni, et iga koolilaps kontrolliks enne kodust väljumist rutiinselt, kas tal on helkur kaasas. Loodame, et ka lapsevanemad tulevad meile appi ja küsivad sama küsimust oma lapselt enne uksest väljumist.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles