Linnahalli naabrusse plaanitakse jahisadamat ja rannapromenaadi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus saadab homme Logi tn 8, 9 ja 10 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu kehtestamiseks linnavolikokku.


Linnahalli naabruses asuvale mereäärsele 12,63 hektari suurusele maa-alale on plaanis rajada üks kuni kuuekorruseline äriruumidega korterelamu ning üks kuni viiekorruseline ärihoone, jahisadam ja avalikult kasutatav rannapromenaad, samuti teedevõrk ja haljastus, vahendas Raepress.

Logi tänava ja mere vaheline ala on suures osas tekkinud mere täitmise teel. Nõukogude perioodil asus seal sõjaväe betoonitehas, mille lammutusprahiga täideti merd. Kolmest küljest merega piiratud maa-ala on praegu kasutamata jäätmaa. Planeeritav ala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis ja selle hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Logi tn 8 ja Logi tn 10 kinnistud kuuluvad OÜ-le Logi Projekt, transpordimaa sihtotstarbega krundid ja Logi tn 7 ning Logi tn 9 kinnistu kuuluvad Tallinna linnale ning üks kinnistu AS-ile Tallina Sadam.

Lähialal paikneb praegu Tallinna Sadama loodekai tollitsoon, mis tulevikus peaks ümber korraldatama kruiisilaevade vastuvõtukohaks.

Planeeringualale on kavandatud kergliiklusteed tagavad jalakäijate liikumise mugavuse ja ohutuse. Parkimine on kavandatud peamiselt hoonete maa-alustele korrustele, mis samuti tagab tänavatasapinnas jalakäijate eelistamise.

Kinnisasja omanik OÜ Logi Projekt kohustub rannapromenaadi koos haljastuse ja kaldakindlustusega ning välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni peale väljaehitamist Tallinna linnale tasuta üle andma.

Alale jahisadama väljaarendamise eelduseks on finantsabi saamine Euroopa Liidu struktuurifondidest, sest sadama ehitamine nõuab väga suuri investeeringuid. Sadama rajatised ehitab välja ja hakkab haldama selleks loodud MTÜ Vanalinna Jahisadam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles