Politsei tabas Pirita-Kosel metallivargad teolt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaablirull.
Kaablirull. Foto: Ove Maidla

Kui Tallinna keskkonnaameti esindaja läks möödunud nädalal politseisse metallivarguse kohta avaldust tegema, näitasid politseinikud talle juba varastelt ära võetud asju.


Eelmisel kolmapäeval teatas valvas naaber linnaametnikele, et Pirita-Kosel asuvatesse keskkonnaametile kuuluvatesse kasvuhoonetesse on sisse murtud. Kohapeal selgus, et vargad olid läbi traataia territooriumile tunginud ning kasvuhoonete uksed lahti murdnud.

Kasvuhoonetes olid nad maha võtnud rippvalgustid, et saada kätte nende transformaatorid. Samuti olid ära viidud valgustite toitekaablid.

Kui ameti esindaja läks Vikerlase tänavale politseisse varguse kohta avaldust tegema, näidati talle eelmisel õhtul kinni peetud kaubikut, milles olid 32 valgustite transformaatorit ja 40 meetrit kaablit.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul teatati 27. aprillil õhtul kella 22 ajal politseisse, et Puhkekodu teel on kinnises hoovis võõrad isikud. «Sündmuskohale saabunud politsei pidas kinni 21-aastase Mihhaili ja 22-aastase Maksimi, kes üritasid varastada metalli. Noormehed toimetati kahtlustatavatena politseijaoskonda ning juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlus varguse paragrahvi alusel,» ütles Solntseva.

Keskkonnaamet sai varastatud asjad küll tagasi, kuid need on kasutamiskõlbmatud. Kahjude hulka loetakse nii varaste poolt lõhutud valgustussüsteem ja valgustid kui ka rikutud transformaatorid ning katki lõigatud kaablid. Värvilise metalli saamisel lõhutud asjade hinnaks hindab kannatanu 7800 krooni. Sellele lisanduvad veel lahtimurtud uste parandamise ja uute lukkude paigaldamise kulud umbes 5000 krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles