GAGi peakokaks valiti Indrek Tiisk

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peakokk Indrek Tiisk.
Peakokk Indrek Tiisk. Foto: GAG

Alates 1. novembrist asus Gustav Adolfi gümnaasiumi peakokana tööle ühtlasi MS Tallink Silja pardal peakoka ametit pidav Indrek Tiisk.


GAG kuulutas suve lõpul välja konkursi, et leida Jamie Oliveri sarnast peakokka-arendajat. «Selge, et raha on vähe, aga siis paneb noor meeskokk pea tööle ja leiab need võimalused, kuidas olemasolevate vahenditega välja tulla ning suhtleb õpilaste ja kogu kooliperega. Ta peaks olema loomulik koolipere osa, mitte mingi kuri ja ükskõikne alamakstud kulbiga tädi kusagil köögis, kes läheb kandekottidega õhtul koju,» kirjeldas kooli direktor Hendrik Agur tookord.

Meeskoka otsingud põhjustasid nii võrdõigusvoliniku kui naisõiguslaste pahameele, kuid Agur selles midagi ebaõiget ei näinud. «Algne eesmärk oli saada peakokana tööle meeskokk, kelle ka kool lõpuks sai. Ehkki sobivate kandidaatide valimine oli raske ja aega nõudev ning peakoka töö vastu ilmutasid huvi ka naiskokad, mingeid soolisi piiranguid tegelikkuses ei seatud. Oluliseks kriteeriumiks oli koka kandidaadi soov teha muudatus koolitoitlustamise alustes eelkõige toidu tervislikuks ja maitsvaks muutmisel ning huvi teha tihedat koostööd kooliperega,» ütles Agur nüüd.

«Täna kohtus uus peakokk kooli õpilasesinduse ja tervisenõukoguga, et kuulata ära koolipere soovid ja ettepanekud. Indrek Tiisk lubas, et muudatused tulevad, kuid see võtab pisut aega. Menüü muutmist enne kahte nädalat lubada ta ei saa, kuid igapäevase seni kehtiva menüü järgi toidu valmistamisele hakkab uus peakokk tähelepanu pöörama koheselt,» lausus direktor.

«Minu jaoks on põnev ja uus kogemus osaleda kooli toitlustamises. Paljud asjad on teistmoodi, kui restoranides. Võtan seda tööd, kui uut väljakutset ja loodan, et saan võimalikult palju rakendada oma teadmisi ja kogemusi koolitoidu paremaks muutmiseks,» teatas vastne peakokk Indrek Tiisk omalt poolt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles