Elektrirongiga tehakse üle tuhande tasuta sõidu päevas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna elanikud said õiguse ka elektrirongides tasuta sõita.
Tallinna elanikud said õiguse ka elektrirongides tasuta sõita. Foto: Liis Treimann

Tallinna transpordiameti andmetel kasutab võimalust elektrirongiga linna piires tasuta sõita keskmiselt tuhatkond tallinlast päevas.


«Tasuta sõidu kolmel esimesel päeval tehti keskmiselt 756 sõitu päevas. Järgnevatel päevadel tehti juba keskmiselt 1400 sõitu päevas. Seda me praegu kahjuks ei tea, kui paljud neist inimesed sõitsid varem piletiga ja kui paljud tasuta sõidu tõttu juurde tulid,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Ta lisas, et tasuta rongisõidu pakkumine oli linnale osaliselt sundkäik, sest juba oli märgata tendentsi, kuidas inimesed linna piiridesse jõudes rongist Tallinna tasuta bussidesse ümber kolisid.

«Inimesed tulid linna piiril rongilt maha ja istusid ümber tasuta ühistransporti, et saaks selle ühe tsooni võrra odavamalt sõita. Aga praegu tundub, et rongisõidu vastu on taas huvi tärganud,» lausus Harjo.

Ta arvas, et kindlasti hakatakse tasuta elektrirongi lähitulevikus rohkem kasutama ka Ülemiste Citysse jõudmiseks. «Umbes 12 protsenti tasuta sõitudest tehakse Ülemiste suunal. Ma usun, et rongi kasutajate hulk Ülemiste suunal kindlasti suureneb, sest see on ju sisuliselt väikese ajakuluga ja tasuta otseühendus Põhja-Tallinnast Ülemistele. Eks inimesed kindlasti vajavad natuke aega oma sõitude ümber mõtlemiseks,» ütles Harjo.

Alates tänasest sõidavad Ülemiste Citys ka kolm bussiliini. Kui ronge mitte arvestada, siis Põhja-Tallinnast tuleks Ülemistele sõitmiseks sõita kõigepealt kesklinna, kust siis 15. buss viib Ülemistesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles