Loomaias eraldatakse kutsikad peredest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööthüään kõrvitsat murdmas
Vööthüään kõrvitsat murdmas Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Möödunud nädala lõpul aset leidnud kõrvitsapidu tõi loomaaialoomade ellu mõnusat vaheldust ja loomaaeda ligi 300 vapralt vihma trotsivat külalist, samas on loomaaias veel suur hulk heade inimeste toodud kõrvitsaid, mille etteandmist loomadele võib näha ka edaspidi täiesti tavalisel päeval.

Viimasel oktoobripäeval puges transportkasti ja viidi üle karantiini noor amuuri leopard Vlada. Järgmisel nädalal eraldatakse emast ka pesakonna viimane liige Freya ja seejärel saavad Tallinna loomaaia amuuri leopardid Darla ning Freddi uuteks pulmadeks valmistuma hakata.

Lakkhuntide vaktsineerimise käigus eraldati perest noor eelmise aasta novembri lõpus sündinud emane kutsikas, kelle uueks koduks saab Nikolajevi loomaaed. Isasloom Kingas, kes seejärel taas oma kaasa Anna juurde pääses, tegi kohe algust kurameerimisega.

Jooksuaeg on juba alanud ka kubani tuuridel.

26. oktoobril sündisid kuus põrsakest kääbuskasvu vietmani rippkõhtseal, 28. oktoobril paigutati inkubaatorisse Kuuba päritolu habeka ebakameeleoni muna.

Elevandimajas oli kesknädalal võimalik jälgida noorukese kollase anakonda kestumist. Troopikamaja ekspositsiooni aga paigutati ümarmudil, algselt Musta ja Kaspia mere asukas, kes Eesti vetesse ilmus 2002. aastal.

1. novembril 45 aastat tagasi asus Tallinna loomaaia toonase direktori Karoly Sterni asetäitjana teadusalal loomaaias tööle noor ja lootustandev Tartu Ülikooli  zooloogia kateedri viimase kursuse tudeng, praegune loomaaia direktor Mati Kaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles