Tallinn ja linnahalli võimalik arendaja pikendasid eellepingut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Ameerika suurinvestor Ronald S. Lauder pikendasid Poska majas Tallinna linnahalli renoveerimisega seotud eellepingut.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Ameerika suurinvestor Ronald S. Lauder pikendasid Poska majas Tallinna linnahalli renoveerimisega seotud eellepingut. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus ja Tallinn Entertainment LLC pikendasid möödunud aasta mais linnahalli rekonstrueerimiseks sõlmitud eellepingut poole aasta võrra.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja USA ettevõtte Tallinn Entertainment LLC üks omanikke Ronald S. Lauder kinnitasid täna, et linnahalli rekonstrueerimise plaanid on endiselt jõus, kuid kuna linna ja investorite loodava ühisettevõtte struktuur ja osaluste vahekord on veel lahtised, pikendati eellepingut kuue kuu võrra. Eellepingutes konkreetsetest summadest juttu ei ole.

Savisaare sõnul saab konkreetsetest summadest rääkida alles siis, kui kirjutatakse alla põhilepingule. 

Samas kinnitas Savisaar, et võrreldes eelmise aastaga ollakse mitmetes küsimustes tänaseks edasi liikunud. «Tallinnas käisid linnahalli ümberehitust projekteerima asuvad arhitektid ja me oleme edasi liikunud finantseerimisküsimuste lahendamisel. Samuti on lahendamisel küsimus ühisettevõtte loomisest,» märkis ta. 

Lauder rääkis, et kui eelmisel aastal eellepingule alla kirjutati, siis oli maailma majanduses väga raske aeg, kuid sellest hoolimata oli tal linnahalli projekti väga palju usku ning ta näeb uues keskuses suurt potentsiaali.

Lauder rõhutas, et linnahallist ja selle lähialast meelelahutus-, konverentsi- ja messikeskuse rajamine aitab luua tuhandeid töökohti. «On ainulaadne, et finantseerimine tuleb USA valitsuse garantiiga. Usun, et tänapäeva maailmas on selline võimalus ainulaadne ja ma ei näe, miks me ei peaks seda tegema,» kinnitas Lauder.

Abilinnapea Taavi Aas rääkis, et Tallinn Entertainment LLC võib saada Eesti riigi nõusolekul kavandatavale hiigelinvesteeringule USA valitsuse tagatise.

USA ettevõtetel on võimalik Eestisse investeerimiseks USA valitsuse tagatisel kuni 2,8 miljardit krooni laenu võtta. «Seega võime öelda, et linnahallist ja lähialast meelelahutus-, konverentsi- ja messikeskuse kujundamiseks on raha olemas. Enamgi veel - USA garanteeritavast krediidisummast jätkub mitme teisegi projekti investeerimiseks,» ütles Aas.

Tema kinnitusel on nii linnavalitsus kui arendajad huvitatud linnahalli ja naaberkinnistute arendamise võimalikult kiirest alustamisest.

Tallinna linnahalli ja selle ümbrusse enam kui miljardi krooni suurust investeeringut plaaniva USA ettevõtte Tallinn Entertainment LLC üks omanikke on kosmeetikakuninganna ja omanimelise kaubamärgi looja Estée Lauderi poeg Ronald S. Lauder, kes omab ettevõttest ühte kolmandikku.

Teine kolmandik ettevõttest kuulub investeerimisfirmale GF Capital Management & Advisors. Firma kolmas osanik on finantsnõustamisega tegelev äriühing Remi International, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles