Kõige rohkem lapsi soovis reaalkooli esimesse klassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna populaarsemates koolides oli igale 1. klassi kohale ligi seitse soovijat, kõige rohkem lapsi soovis tänavu astuda reaalkooli, kus esitati 8,4 avaldust kohale.

Inglise kolledži, reaalkooli ja Gustav Adolfi gümnaasiumi 172 kohale esitati 1144 avaldust, mis teeb 6,7 soovijat kohale.

Tänavu läheb esimesse klassi pea 400 last rohkem kui mitmel varasemal aastal, ühtekokku 3892, kirjutab ajaleht Pealinn.

Prantsuse lütseumi direktor Lauri Leesi seevastu kinnitas, et nende koolis olid numbrid samad, mis eelmistel aastatel. «Tahtjaid oli meil, kui ma ei eksi, 3,4 last ühele kohale,» mainis Leesi. «Tüdrukuid oli tavapäraselt pisut rohkem kui poisse.»

Erinevalt ülelinnalistest reaalkoolist, Prantsuse lütseumist ja Inglise kolledžist on Gustav Adolfi gümnaasium ja 21. kool piirkonnaga koolid, kes teenindavad ainult kesklinna lapsi. Ometigi oli ka neisse koolidesse tung äärmiselt suur.

Gustav Adolfisse esitati 266 avaldust ja vastu võetakse kaks klassitäit jütse, nii et ühele kohale pürgis 4,75 last. 21. kooli konkureeris ühele kohale umbes sama palju lapsi - avaldusi tuli suisa 402, seal aga komplekteeritakse kolm esimest klassi.

Tõsi küll, kuna 21. koolis on kooliküpsuskatsed pisut hilisemal ajal kui teistes ülalnimetatud koolides, jõuab õppealajuhataja Valentina Taliaru sõnul katsetele märksa vähem lapsi, kui oli esitatud avaldusi, nimelt jäävad paljud, kes on mõnda teise kooli juba sisse pääsenud, kohale tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles