Tallinn: Kutseril ja Kotkal on õigus puudega isiku parkimiskaardile

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna asevanem Priit Kutser
Põhja-Tallinna asevanem Priit Kutser Foto: Toomas Tatar

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, kuidas Tallinna linnavalitsuses avastati linnatranspordi peaspetsialisti Aado Kuuse (IRL) päringu peale, kelle töö on invakaartide järelevalve, et kaks invaliidile mõeldud parkimiskaarti on väljastatud Tallinna ametnikule Priit Kutserile. Linna teatel on invaliidile mõeldud parkimiskaart väljastatud õiguspäraselt nii Kutserile kui ka Siret Kotkale.

Tallinna linnavalitsus saatis ilmunud artikli peale selgituse, milles edastab, et Priit Kutseril on õigus puudega isiku parkimise kaardile.

«Priit Kutserile on väljastatud vastav dokument. Meil on väga kahju, et ajakirjanikud ei ole teinud oma tööd korralikult ning seetõttu on avalikuks saanud delikaatsed isikuandmed,» edastas linn.

«Ekslikult elektroonilise kande teise kaardi kohta teinud töötaja on Tallinna transpordiametist poolte kokkuleppel 28. märtsil lahkunud. Lahkumine puudutas teist episoodi, kui nimetatud töötajal oli ka teisi probleeme töökohustuste täitmisega,» selgitab linna avalike suhete osakond.

Puudega isiku parkimiskaarti võib kasutada linna edastusel puudega isiku saatja, seetõttu kasutas oma autol kaarti ka Siret Kotka (Tallinna linnakantselei töötaja - toim). Siret Kotkal on kaks lähedast puudega inimest, kellel on puue ja keda on ta oma autoga sõidutanud. Seda selgitas Siret Kotka ka ajakirjanikule.

Tallinna linnavalitsus on kõik materjalid, mis käesolevat artiklit puudutavad edastamas linna sisekontrolliteenistusele. Samuti esitatakse kaebus Avaliku Sõna Nõukogule.

Linna hinnangul on tegemist alusetu poliitilise rünnakuga, milles seekord on suurimaks kannatajaks puudega inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles