Adlas: plahvatuskohas raskendas kiirabi tööd põlengusuitsu levik

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnoka tänava kortermaja plahvatus.
Kuldnoka tänava kortermaja plahvatus. Foto: Karli Saul

Naine, kes viibis Tallinnas Kuldnoka tänava korteris, kus täna öösel kaks inimelu nõudnud plahvatus toimus, sai trauma, kõrvalkorteri mehed vingumürgituse, ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas.

«Kohapeal oli neli kiirabibrigaadi, kes käisid paar korda haigla vahet ja kella kuueni hommikul julgestas veel üks kiirabibrigaad päästjate tööd,» ütles Adlas Postimees.ee'le.

Võrreldes 20. jaanuaril Põhja-Tallinnas Süsta tänava kortermajas toimunud plahvatusega oli kiirabi töö Adlase sõnul seekord veidi keerulisem. «Võrreldes Süsta tänavaga oli hoone suurem, kannatanute hulga selgitamine võttis aega, sest põlengu suits levis üle maja,» rääkis ta.

Kogu trepikoda, kus asuvas korteris plahvatus toimus, tuli evakueerida. «Inimesed tulid alla ja allusid kenasti korraldustele, keegi vastu ei punninud,» kirjeldas Adlas päästeoperatsiooni edukat sujumist.

Adlase sõnul on taktika taolisteks õnnetusteks hästi ära õpitud ning kiirabi koostöö päästjate ja politseiga sujus hästi.

Üks plahvatuse ja tulekahju ajal kõrvakorteris viibinud ja vingu saanud mees on nüüdseks haiglast koju lubatud, kuid teine endiselt Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Plahvatanud korteris olnud naine on meedikute jälgimise all, ütles kella 8.40 aja Postimees.ee'le riigiprokuratuuri pressiesindaja. Plahvatuskohast lastehaiglasse viidud kaheaastane laps pääses lastehaigla kommunikatsioonijuhi Tiina Eieri sõnul vigastusteta ja on samuti jälgimise all.

Väidetava peretüli tõttu kohale kutsutud ja plahvatuse hetkel korteri ukse taga seisnud meespolitseiniku vigastused on riigiprokuratuuri esialgsetel andmetel pigem rasked, kuid mitte eluohtlikud.

Tallinnas Kristiine linnaosas Kuldnoka tänaval asuva üheksakorruselise maja ühes korteris kärgatas täna veidi pärast südaööd plahvatus, mille tagajärjel hukkusid mees ja väike laps.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles