Tallinn loob oma kinnisvararegistri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud pealinna kinnisvararegistri asutamise otsuse eelnõu.


«Tallinna kinnisvararegistri asutamine lähtub vajadusest Tallinnale kuuluva kinnisvara andmeid süstematiseerida ning ühtsesse andmebaasi koondada,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna kinnisvararegistri asutamise otsustab linnavolikogu, registrit hakkab pidama linnavaraamet.

«Kinnisvararegister kujutab endast keskset infotehnoloogilist süsteemi, mis annab linnale kuuluvast kinnisvarast ja sellega seotud andmetest täieliku ülevaate,» mainis Võrk.

Kinnisvararegister asendab senised arvestuse pidamiseks asutatud andmekogud - linnamaa registri ning elu- ja mitteeluruumide registri. Peale selle lisatakse uude registrisse linna kinnisvara kohta käiv teave teistest riiklikest ja kohaliku omavalitsuse andmekogudest.

Arvestuste järgi kulub kinnisvararegistri loomise ettevalmistamisest kuni täismahus valmimiseni kaks aastat.
Kinnisvararegister hakkab asendama seniseid linna kinnisvara andmeid sisaldavaid registreid, mille tegevus lõpetatakse. Registrites sisalduvad kinnisvara kohta käivad andmed kantakse üle kinnisvararegistrisse vastavalt kinnisvararegistri andmekoosseisule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles