Tallinna abivajajatele hakati küttepuid laiali vedama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud
Küttepuud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna alustas riigihanke võitnud küttepuudepakkuja OÜ Halupuu Firewood Products Tallinnas toimetulekutoetust saavatele peredele puude kojuvedu. Kokku laekus linnaosade sotsiaalhoolekandeosakondadesse 1. märtsiks 247 taotlust küttepuude saamiseks.


Iga abivajav pere saab kaks kuupmeetrit küttepuid.



Abilinnapea Merike Martinson märkis, et mõned pered, kel küttematerjal täiesti otsakorral, said puud kätte juba märtsi algul.

«Jätkuvast majanduslangusest ja töökohtade vähenemisest tingituna on oluliselt suurenenud töötute ja teiste toimetulekuraskustes inimeste arv, kes vajavad linnapoolset abi igapäevaseks toimetulekuks,» kinnitas Martinson. «Küttepuude jagamine on üks Tallinna abipaketi meede, millest saavad otsest abi toimetulekutoetust vajavad pered.»

Toimetulekutoetuse saajate arvu järsu suurenemise ning erakordselt külma talve tõttu otsustas linn lisaks sügisel jagatud küttepuudele toetada märtsis täiendavalt toimetulekutoetust saavaid peresid küttepuudega.
Tallinna linnavalitsus otsustas möödunud kolmapäeval eraldada reservfondist Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametile täiendavalt 113 792 krooni küttepuude ostmiseks. Veebruaris sai amet samaks otstarbeks rohkem kui 300 000 krooni.

2009. aastal sai tasuta küttepuid 175 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles