Savisaar: linnahall pole riigi jaoks prioriteetne

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja rahandusminister Jürgen Ligi arutasid täna Tallinna linnahalli võimalikku rahastamisplaani, kus riik ja linn oleksid USA suurinvestorile garantii andjaiks.

Savisaare sõnul esitasid mõlemad pooled omad seisukohad ning lepiti kokku selles, et linn esitab rahandusministeeriumile memo investeeringu äriplaani kohta ning et 22. märtsil toimub linnahallis ühiskohtumine koos USA investorite, USA saatkonna ja rahandusministeeriumi esindajate vahel, vahendas Raepress.

Kuigi pooled olid ühel meelel selles, et tegu on riiklikult tähtsa objektiga, jõudis Savisaar järeldusele, et linnahall ei ole riigi jaoks hetkel prioriteetne. Savisaare sõnul oleks linnahalli näol tegemist polüfunktsionaalse keskusega, kus oleks oma koht nii kultuuril, konverentsiturismil kui ka meelelahutusel.

Projekti olemus on Savisaare kinnitusel see, et laenu ei võta ei riik ega linn, vaid USA eraettevõte. Sarnaseid investeeringuid on tema sõnul varem kasutanud näiteks Iisrael ja Horvaatia.

Investeeringute sellises soodustamises leppisid Eesti riik ja USA valitsus kokku juba 1991. aastal, mil Savisaar, kes oli toonane Eesti peaminister, ja USA asepresident Dan Quayle sõlmisid investeeringute soodustamise lepingu. «Kahjuks pole senini suudetud kasutada nimetatud lepinguga avanevaid võimalusi, » avaldas Savisaar nördimust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles