Linn kiirustas Kekkoneni kuju ja Helsingi väljaku lubamisega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanasadam Tallinnas.
Vanasadam Tallinnas. Foto: Toomas Huik.

Tallinna Vanasadamasse Helsingi väljaku ja Soome presidendi Urho Kaleva Kekkoneni mälestusmärgi rajamiseks pole linnavalitsus saanud veel midagi konkreetset ette võtta, kuna AS Tallinna Sadam liikluskorraldust ja laienemisplaane silmas pidades seda ideed väljapakutud kujul ei toeta.

Enne kohalikke valimisi mullu oktoobris teatas linnavalitsus, et kavatseb sadama A-terminali ees asuva platsi nimetada Helsingi väljakuks, kuhu püstitatakse ka Kekkoneni kuju, vahendas ERR Uudised.

11. novembril saatis AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna allkirjastatud vastuse linnavalitsuse järelepärimisele, milles öeldakse, et mälestusmärgi püstitamine väljakule toob kaasa mitmeid piiranguid, jättes tahaplaanile sadama peamised ülesanded ehk reisijate kiire ja ohutu liiklemise tagamine.

«Väljaku ja mälestusmärgi pakutav asukoht on kõrge intensiivsusega transpordiala, mille muutumise vajadust ei ole kogemuste põhjal võimalik kümneteks aastateks ette planeerida ning seetõttu tuleb paratamatult säilitada olukord infrastruktuuri kiireks ümberkujundamiseks,» põhjendas ettevõte.

Küll aga pakkusid sadama esindajad välja, et Kekkoneni bareljeefi või muu mälestusmärgi võiks paigutada A-terminali hoonesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles