ERR.ee: Kadrioru pargi sünnipäev tõi kohale sadu külastajaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Mihkel Maripuu

Kadrioru pargi 290. sünnipäev tõi täna lossiparki aega veetma sadu nooremaid ja vanemaid huvilisi.

Pargi rekonstrueerimise eest vastutava maastikuarhitekti Kersti Lootuse sõnul on Kadrioru park 300. juubeli eel lemmiku staatuses nii tallinlaste kui ka kaugemalt tulnud külaliste seas. Viimast soodustab ka peagi avatav jaapani aed, mille rajamiseks kirdetiikide juures ka pidustuste ajal töö käis, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lootus selgitas, et mujal maailmas külastab kolm protsenti turistidest parke, botaanikaaedu ja muid maastikuobjekte. «Prognoos on, et vähemalt viis protsenti turismiturust tahab pargindus omale haarata, see on turismipool, aga tegelikult on oluline, et oleks armastatud park oma inimestele.»

1718. aastal alustas tsaar Peeter I koos Itaalia arhitekti Niccolò Michettiga Tallinna lähistele lossi ja pargi rajamist, mida hiljem hakati Peeter I abikaasa Katariina auks kutsuma Kadrioruks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles