Tallinn ostab hädalistele küttepuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Linnavalitsus eraldas täna reservfondist 315 000 krooni toimetulekuraskustes peredele küttepuude ostmiseks.


Selle raha eest ostab sotsiaal- ja tervishoiuamet ahiküttega korterites elavatele toimetulekutoetust saavatele peredele küttepuid.

«Sügisel sotsiaalabi korras küttepuid saanud 175 pere varud on nüüdseks ilmselt lõppenud ja kindlasti on abivajajaid vahepeal ka juurde tekkinud,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Abilinnapea nentis, et jätkuvast majanduslangusest ja töökohtade vähenemisest tingituna on töötute ja teiste toimetulekuraskustes inimeste arv oluliselt suurenenud. Pealegi on ka tänavune talv erakordselt külm ning inimeste küttepuude varud kahanevad arvatust kiiremini.

Alates möödunud aasta novembrikuust on toimetulekutoetuse saajate arv pidevalt suurenenud. Novembris sai toimetulekutoetust 1350, detsembris 1578 ning tänavu jaanuaris juba 1794 peret.

Toimetulekutoetust saav küttepuid vajav pere peab hiljemalt 1. märtsiks esitama elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale vastava taotluse.

Küttepuud peaksid abivajajateni jõudma veebruaris või märtsis. Ametnike arvutuste kohaselt saab täna eraldatud raha eest küttepuudeabi umbes 190 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles