Tallinna loomaaed on ninasarvikute ootejärjekorras

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasarvik.
Ninasarvik. Foto: Küllike Rooväli

Nädal tagasi surnud Tallinna loomaaia ainsa ninasarviku asemele loodab loomaaia direktor Mati Kaal paari aasta jooksul saada loodavasse afrikaaniumi uue ninasarvikutepaari.


«Kõigepealt tahaksin kõigile olemasolevatele elukatele loomaväärsed tingimused saada, enne kui mõtlema hakkaksin millelegi, mis juurde peab tulema,» vastas Mati Kaal küsimusele, milliseid loomi ta juurde sooviks, vahendas ERR Uudised «Ringvaadet».

«Aga ninasarvikute maja ja elevantide maja on tegelikult afrikaaniumi algus ja kogu loomaaia kagunurk on ette nähtud afrikaaniumiks. Ja ma väga loodan, et ükskord tekib sinna savann, kus on koos suures avaras elupaigas üheskoos antiloobid, kaelkirjakud, jaanalinnud, sebrad - nii nagu Aafrikaski,» lisas Mati Kaal.

Kaalu sõnul on Tallinna loomaaed loomade jagamise ootelehel teravnokk-ninasarvikute paari järjekorras ning loodetavasti saab need paari lähima aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles