Uue linnaturu võib esimesena saada Lasnamäe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast eelmisel aastal toimunud endise Szolnoki restorani põlengut on sealne ümbrus üpris trööstitu. Turg võimaldaks seda kanti korrastada.
Pärast eelmisel aastal toimunud endise Szolnoki restorani põlengut on sealne ümbrus üpris trööstitu. Turg võimaldaks seda kanti korrastada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul tahab linn uusi turge rajada nii Lasnamäele, Mustamäele kui Kristiinesse, esimesena neist võib asja saada Lasnamäel, kus ei ole maaga probleeme.


Lasnamäe uus linnaturg kerkib Punase tänava keskele, kus olemasoleval krundil laiutab praegu kaua aega seisnud pooleliolev rajatis. Tõenäoliselt juba sel aastal läheb seal ehitamiseks.

Võrk mainis, et Lasnamäel tegutseb küll mitu väiksemat turgu kuid kõik need kuuluvad eraomanikele. Pealegi on Lasnamäe Tallinna suurim linnaosa, kuhu kulub mitu turgu ära.

«Ega me nii ka päris tee, et rajame uue linnaturu mõne olemasoleva turu kõrvale,» mainis Võrk. «Seetõttu on Punane tänav igati sobiv koht.»

Abilinnapea sõnul vajab korralikku turgu ka Mustamäe. Parim koht on endise Szolnoki restorani kõrval olev plats, kus on turg varemgi tegutsenud. Kahjuks kuulub sealne maa eraomanikule, kellega on linna- ja linnaosajuhid küll läbirääkimisi pidanud, kuid erilist edasiliikumist ei ole olnud.

Szolnoki ümbruse kordategemine oleks Võrgu sõnul juba ka sellepärast vajalik, et suurendada sealse piirkonna turvalisust. Kui aga linn maaomanikega ikkagi kokkuleppele ei jõua, tuleb Mustamäe turule uus koht leida.

Eilsel kohtumisel abilinnapea juures osales ka Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb, kelle sõnul on linnaosa elanikud huvitatud turu rajamisest. Üks sobiv koht selleks jääb praeguse Kristiine kaubanduskeskuse lähedale.

Pirita linnaosa halduskogu liige Sille Ader on pakkunud välja idee, et ka Pirital võiks olla turg, mis pakuks kohalikele elanikele kodu lähedal värsket ja tervislikku kaupa. Turust võidaksid ka aiapidajad, kes saaksid seal oma aiasaadusi müüa.

Võrk ütles, et Pirita linnaosa vanemaga ei ole turu rajamisest linnaossa senini juttu olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles