«Metallica: Through the Never»: film eelkõige ansambli fännidele

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica Through the Never 3D (Metallica Through the Never 3D)
Metallica Through the Never 3D (Metallica Through the Never 3D) Foto: Kultuurikava.ee

Eesti kinodes linastuv Metallica kontsertfilm «Metallica: Through the Never» pakub meeldajääva elamuse eelkõige ansambli fännidele, eriti 3D-versioonina vaadates annab linateos kontsertelamuse ja kohalolekutunde.

Filmi reklaam lubab, et «tegemist on ainulaadne 3D-elamusega, mis ühendab endas legendaarse heavy metal bändi kontserdi suurejoonelise lavashow ning ansambli lugudest inspireeritud põnevusloo».

Metallica austajatele pakub bändi tuntumate lugude 3Dna vaatamine ja suurepärase heliga kuulamine tõepoolest mälestamisväärse elamuse, kuigi muusikapalade vahel arenev lugu jääb veidi segaseks. Film kujutab Metallica transamehe Tripi seiklusi öises suurlinnas. Tripile antakse bändi kontserdi ajal kaasa bensiinikanister ja ta saadetakse staadionilt otsima linnas seisma jäänud veokit, millel on paak tühjaks saanud.

Noormees satub oma kaubikuga liiklusõnnetusse ja sellele järgneb seiklus Mad Maxi stiilis maailmas. Öises suurlinnas arenev seiklus vaheldub Metallica staadionikontserdi etteastega. Vahepeal päris vägivaldseks muutuv seiklus lõpeb samal staadionil, kuhu noormees tagasi jõuab. Film jätab lahtiseks küsimuse, kas tegemist oli noore transamehe unenäoga, või juhtus kõik reaalselt.

Metallica muusika austajatel tasub film kindlasti kinos ära vaadata, neile kes otsivad filmist haaravat actionlugu, ei julge linateost soovitada.

Omaette elamuse pakub filmi tehniline tase, 24 samaaegselt töötava kaameraga ülesvõetud «Metallica: Through the Never» pakub läbi 3D-prillide vaadates visuaalselt efektse elamuse.

Metallica transameest Tripi kehastab filmis Dane DeHaan ("The Place Beyond the Pines"). Metallica astub staadionikontserdil üles James Hetfield, Lars Urlich, Kirk Hammett ja Robert Trujillo. Filmis lavastas Nimród Antal ("Predators", 2010).

«Metallica: Through the Never» linastub alates tänasest Tallinnas Coca-Cola Plazas ja Solaris Kinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles