Sarapuu: tasuta prügivedu Eestis poleks mõttekas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei oleks  Vaba Tallinna Kodaniku ja sotsiaaldemokraatide algatus tasuta prügiveoks Eestis mõttekas.


«Prügiveokulusid saab jäätmevaldaja ise reguleerida ja liigiti sorteerimisel viia miinimumini,» ütles Sarapuu ERR-i uudisteportaalile.

Ta selgitas, et tasuta prügivedu jäätmevaldajatele on teostatav kui jäätmete käitlemisest saadav tulu kataks jäätmete käitlemiskulud ja jäätmete transpordikulud. «Seni kuni jäätmete põletamise tulusus ei ole selge ja läbipaistev ja räägitakse ainult kuludest, niikaua jäätmevedu on tasuline,» ütles abilinnapea.

Teine võimalus tasuta prügiveoks on Sarapuu sõnul siis, kui kohalikud omavalitsused leiavad võimaluse katta kulud, aga sel juhul tuleks kohalike omavalitsuste eelarveid suurendada näiteks saastetasu arvelt või leida muid katteallikaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles