T-särk maksab Prismas sama palju kui H&M riidepoes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-särgid H&M kiirmoepoes
T-särgid H&M kiirmoepoes Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinncity vaatlus selgitas välja, et harilik naiste T-särk maksab noorte hulgas popis Rocca al Mare H&M kiirmoepoes samapalju kui kõrvalasuvas Primas: lihtsa T-särgi eest tuleb välja käia 7.95 eurot.


Suuresti määrab aga moekunstnik Kalle Aasamäe hinnangul T-särgi hinna mitte materjal, vaid kaubamärk. Siiski soovitab disainer T-särgi puhul ka materjali kvaliteedile tähelepanu pöörata. «Enamus T-särke on puuvillased, aga puuvillal on eri maades erinevad modifikatsioonid, näiteks maailma suurimal puuvillatootjal Hiinal üks, Indial teine,» rääkis ta.

Poes aga tarbija modifikatsiooni kohta infot ei saa, sest tootel on märgitud vaid päritolumaa ja hooldusinfo. «Aga mida madalam modifikatsioon, seda kehvem materjal, samuti ei tea klient, kuidas särki on töödeldud,» räääkis ta. «Õhukesest puuvillast särgid, mida meil müüakse, kaotavad pärast teist pesu kuju ja vormi.»

Tänu sellele, et kiirmoeturg kogu maailmas üha kasvab, kiirendatakse Aasmäe sõnul kunstlikult ka puuvilla kasvatusprotsessi ning väetamine jms muudab ka loodusliku puuvilla ebakvalitseetsemaks. «Pole mingi ime, et kõige odavamast puuvillast tehtud särgi sisse tulevad pestes augud ja taolise särgi võib allahindluselt leida ka paari euroga,» nentis disainer.

Aasamäe soovitab tarbijal eelistada siiski T-särke, mille koostises leidub ka vastupidavamat viskoosi. «Soovitan valida viskoosisegu T-särk, kuid kui materjali koostises on ka 3% polüestrit, ei mõju see nahale ärritavalt,» rääkis ta.
 

Hea lugeja, millisest Tallinna poest oled ostnud kvaliteetseid, vastupidavaid ja hea hinnaga T-särke?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles