Priit Kutser: Kunstiakadeemia tulek Põhja-Tallinnasse teeb au

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna asevanem Priit Kutser
Põhja-Tallinna asevanem Priit Kutser Foto: Toomas Tatar

Põhja-Tallinna asevanem Priit Kutseri aastatagune soov, et Kunstiakadeemia uueks koduks saaks Kalamaja, täitus, kui täna tehti teatavaks otsus, et kunstiülikooli uueks asukohaks saab vana vabrikuhoone aadressil Kotzebue 1.

Priit Kutseri hinnangul on Põhja-Tallinna Valitsusel kunstirahvaga alati konstruktiivne läbisaamine olnud. «Usun, et kunstiülikooli vahetus läheduses paiknemine lükkab meie koostööst tuleneva uusi ideid tekitava sünergia täiesti uuele põnevale tasandile. Mul pole kahtlustki, et Kunstiakadeemia tulek meie linnaossa annab tugeva tõuke selleks, et just Põhja-Tallinnast kujuneb lähiaastatel Eesti loomemajanduse keskus,» lisas Kutser.

Asevanema sõnul teeb Kunstiakadeemia otsus tulla miljööväärtuslikku Kalamajja ja otse Põhja-Tallinna Valitsuse kõrvale tervele linnaosale üksnes suurt au. «Mul on siiralt hea meel, et Kunstiakadeemia võttis kuulda minu arvamust, et kunstiülikool võiks just Põhja-Tallinnasse tulla. Meil on siin rohkelt loomingulist, nagu näiteks kultuurikatel, Telliskivi Loomelinnak ja kultuurikilomeeter. Kalamaja ja Pelgulinn on tuntud kunstnike, näitlejate, muusikute ning teiste loomevaldkonna inimeste poolt armastatud asumid, kuhu paljud neist on ka oma kodu rajanud. Kunstiakadeemia sobitub meile ideaalselt. Põhja-Tallinn on oma loomerahvast inspireerivas mitmekülgsuses kunstiülikooli jaoks justkui loodud,» selgitas Kutser.

«Kunstiakadeemia uus hoone paikneb tegelikult ju ka vanalinna piiril, mistõttu tuleb kunstiülikool ka logistiliselt heasse asukohta.»

Eesti Kunstiakadeemia nõukogu valis mullu septembris välja õppeasutuse uue hoone kaheksa võimalikku asukohta, mis asuvad kõik Põhja-Tallinnas. Täna avalikustati, et Kunstiakadeemia (EKA) ja Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) sõlmisid koostöölepingu, mille kohaselt saab õppeasutuse uueks asukohaks Tallinnas Kotzebue 1 asuv vana vabrikuhoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles