Tallinna volikogu revisjonikomisjoni etteotsa tõusis Madis Kübar

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kübar.
Madis Kübar. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu valis oma revisjonikomisjoni esimeheks täna IRLi fraktsiooni liikme Madis Kübar, lõpetades nii kuu aega kestnud opositsiooni ja koalitsiooni vahelise kempluse.


IRLi fraktsiooni esimees Indrek Raudne ütles Kübara kandidatuuri üles seades, et see on opositsioonierakondade ühine kandidaat, kelle juurde nad kindlaks jäävad.

Volikogu esimees Toomas Vitsut teatas selle peale, et niisuguse ähvardamise puhul tekib kiusatus vastu hääletada. Hääletamine sujus siiski viperusteta ja Kübar valiti 43 poolthäälega revisjonikomisjoni etteotsa.

Hea tava kohaselt on Tallinna volikogu revisjonikomisjoni esimehe koht alati olnud opositsiooni käes. Paraku hääletas volikogu koalitsioon kahel järjestikusel istungil maha revisjonikomisjoni esimehe kohale esitatud Indrek Raudse kandidatuuri.

Esimesel korral pakkusid koalitsiooni esindajad sellesse ametisse IRLi fraktsiooni liiget Nikolai Stelmachi, kes juhtis revisjonikomisjoni ka volikogu eelmise koosseisu ajal. Stelmach aga taandas oma kandidatuuri. Teisel korral hääletati Raudse kandidatuur lihtsalt maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles