Järelevalve leidis Solarise kinosaalide ehitusprotsessis puudujääke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinosaal.
Kinosaal. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) tuvastas Solaris keskuses asuva Cinamoni kinosaali ehitusprotsessis mitmeid ehitusseaduse nõuete rikkumisi, teatas ameti pressiesindaja Anu Võlma.


TJA uurimine tuvastas Cinamoni kinosaali ehitusprotsessis mitmeid projekteerimisega, ehitamisega, ehitusjuhtimisega ja omanikujärelevalvega seotud puudujääke. «Suuremad tuvastatud puudused olid järgmised: kinosaalide ripplagede ehitamiseks koostatud tööprojekt ei vasta ehitusseaduse nõuetele, kinosaalide ripplaed ei ole ehitatud vastavalt projektile, ehitustoodete paigaldamisel ei ole järgitud tootjapoolseid juhiseid ning


ehitusprotsessi kohapealsete kontrollrutiinid olid puudulikud,» selgus TJA uurimise kokkuvõttest.

Võlma rõhutas, et TJA uurimine ei anna hinnangut Cinamoni kinosaali ehitusprotsessis osalenud isikute süüle või süü puudumisele. Konkreetsete isikute süü tuvastamine ja vastutusele võtmine saab toimuda ainult Põhja ringkonnaprokuratuuri poolt läbiviidavas kriminaalmenetluses.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik kinnitas Postimees.ee'le, et kriminaalmenetlus on pooleli ning praegu on veel vara mingeid järeldusi või kokkuvõtteid teha

Solarise tegevjuhi Anneli Palvadre kinnitusel on ehitaja tänaseks kõik küsimuse all olevad konstruktsioonid välja vahetanud ning taganud ripplagede täieliku turvalisuse. «Usaldasime algusest peale keskuse ehituse kahe Eesti juhtiva ehitusettevõtte - Merko ja Skanska - hoolde, uskudes nende kõrget professionaalset taset. Loodame, et nii ekspertide töörühm kui ka ametlik uurimine tuvastavad veel lähiajal, kas ja kelle süül said väidetavad ehitusseaduse rikkumised võimalikuks,» ütles Palvadre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles