Volikogus jätkub jonn revisjonikomisjoni juhi ümber

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne.
Indrek Raudne. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogus jäi juba teist korda valimata revisjonikomisjoni esimees.


Kuigi revisjonikomisjoni esimehe koht kuulub Tallinna volikogus hea tava kohaselt opositsioonile, kukutas võimukoalitsioon juba teist korda läbi opositsioonierakondade poolt sellesse ametisse pakutud IRLi fraktsiooni Indrek Raudse kandidatuuri.

Raudne oli ainus kandidaat, kes täna revisjonikomisjoni esimehe kandidaadiks esitati ning 22 poolt- ja 45 vastuhäälega lükkas volikogu Raudse kandidatuuri tagasi.

Täpselt sama toimus ka eelmisel volikogu istungil. Siis erines protseduur tänasest väid selle poolest, et nii sotsid kui keskerakondlased esitasid omalt poolt komisjoni esimehe kandidaadiks IRLi fraktsiooni liikme Nikolai Stelmachi, kes aga ennast ise taandas. Nii jäi ka tookord ainsaks kandidaadiks Raudne, kelle kandidatuuri koalitsioon maha hääletas.

«Tuletaksin nii sotsidele kui Keskerakonnale meelde seda head tava, et revisjonikomisjoni esimehe koht on antud opositsioonile. Ja see ei tähenda seda, et teie valite, kas teile meeldib mõni opositsiooni kandidaat või mitte,» meenutas Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer täna volikogu saalis linnavolinikele.

«Volikogu eelmises koosseisus oli kahjuks samasugune tendents ja ma mäletan, et sotsid olid ka ühed neist, kes taolisele demokraatia jalge alla tallamisele kõvasti vastu seisid. Aga nüüd ma vaatasin hääletustulemustest, et nende seisukohad on muutunud ja mul on sellest väga kahju. Kutsun teid üles tulevikus toetama opositsiooni esitatud revisjonikomisjoni esimehe kandidaati,» kutsus Holsmer kolleege üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles