Kino Kosmose juurde plaanitakse kaheksakorruselist ärihoonet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Atelier Hayde tehtud visioon majast, mis võib Pärnu maantee äärde kerkida.
Arhitektuuribüroo Atelier Hayde tehtud visioon majast, mis võib Pärnu maantee äärde kerkida. Foto: Soravia Group

Linnavalitsus algatab homme Pärnu maantee ja Süda tänava nurga lähedale jääva ala detailplaneeringu, mis näeb ette kuni kaheksakorruselise äri- ja eluhoonete ploki ehitamise.


Tegemist on Pärnu mnt 31, Pärnu mnt 33, Pärnu mnt 35, Pärnu mnt 37, Pärnu mnt 41, Pärnu mnt 41a, P. Süda tn 2/2a ja P. Süda tn 4 kinnistute ja lähiala detailplaneeringuga, mis hõlmab kino Kosmosest pisut kesklinna poole jäävat Pärnu maantee äärset ala.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on planeeritav maa-ala ümber kruntida ja kavandada moodustatavatele kruntidele plokistatud ja kahe kuni kaheksa maapealse ning kuni kolme maa-aluse korrusega äri- ja äri- ning eluhooned, selgub linnavalitsuse otsuse eelnõust.

Pärnu maantee äärde planeeritud hooneosade maksimaalse kõrguse määramisel võetakse arvesse tänava vastasküljel olevate majade kõrgus. Detailplaneeringuga määratakse ka Pärnu maantee võimaliku laienduse jaoks vajalik maa. Tulevikus hakkab uue ärihoone lähedalt kulgema Rävala puiestee pikendus, samuti asub selle vahetus naabruses legendaarne Süda tänava hõlmikpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles