Torupilli Selveri kõrvale kerkib kümnekorruseline hoone

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versioon planeeritavast hoonest, vaade Gonsiori-Vesivärava tänavate nurgalt.
Hoone eskiisi autor on arhitekt Enn Rajasaar arhitektuuribüroost JVR.
Versioon planeeritavast hoonest, vaade Gonsiori-Vesivärava tänavate nurgalt. Hoone eskiisi autor on arhitekt Enn Rajasaar arhitektuuribüroost JVR. Foto: AB JVR

Kesklinna valitsuses toimus Gonsiori 40/Vilmsi 49 kinnistu detailplaneeringu avalik arutelu.


Linnavalitsuses vastuvõetud planeering näeb ette Gonsiori ja Vilmsi tänava nurgal asuvale tühjale krundile kuni kümnekorruselise ärihoone ehitamise.

Hoone suurim lubatud kõrgus on kümnekorruselisel osal kuni 40 meetrit. Hoone Vilmsi tänava poolsesse külge on kavandatud kuni seitse korrust, Vesivärava tänava äärde jäävale hooneosale on plaanitud kuni kuus korrust.

«Planeeritud hoonega on antud Gonsiori ja Vesivärava tänava ristmikule selge märk piirkonna tähendusest ja linnakoe muutumisest. Kavandatud hoone kuni kümnekorruseline hooneosa ning piki Gonsiori ja Vesivärava tänavat kavandatud seitsme ja kuue maapealse korrusega hoonetiivad moodustavad selge märgi - Kesklinna värava;» seisab planeeringu seletuskirjas.

Maja kümnekorruseline osa on piisavalt madal, nii et see ei varja Lasnamäe astangult vaadeldavat vanalinna siluetti. Algselt olid hoonesse kavandatud ka eluruumid, kuid arvestades muutunud turusituatsiooni ja hoone paiknemist tiheda liiklusega Gonsiori tänava ääres, otsustati hoonesse eluruume mitte kavandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles