Seksuaalahistajaks tembeldatud kirikuisa astub kohtu vastu ristisõtta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armen Andranikyan.
Armen Andranikyan. Foto: Reporter.ee

Ujulas lapse ahistamise eest süüdi mõistetud Armen Andranikyan kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.


Armen väitis, et tema lapseahistaja kindlasti ei ole ning 11-aastase poisi suguelundite käperdamise süüdistus on prokuröri ilmselge liialdus, vahendas Reporter.ee.

«Mina isiklikult ei tunne neid lapsi,» ütles Armen.

Süüdistuse järgi rahuldas kirikuõpetaja oma sugukirge 11-aastase poisikese peal Tallinnas Kalev Spas. Väidetavalt katsus Armeenia Apostliku Eesti Püha Gregoriuse koguduse õpetaja Armen Andranikyan meeste riietusruumis noore poisi suguelundeid.

Prokuratuur tõendas, et kirikuõpetaja tõepoolest viibis noore poisiga ligi kümmekond minutit ühes ja samas duširuumis. Usumehe vastu räägivad ka muud tõendid.

«Kohtuistungil sai üle kuulatud ka kannatanu ja tunnistajad ning sai vaadatud ka turvakaamerate lindistusi,» selgitas ringkonnaprokurör Lea Pähkel.

Kohus määras mehele 10 kuud tingimisi vangistust 18-kuulise katseajaga. Lisaks peab ta osalema sotsiaalabiprogrammides ega tohi suhelda võõraste alla 14-aastaste lastega 

«Me kaitseme oma perekonda ja inimene peab olema füsioloogiliselt haige, et sellisesse olukorda sattuda,» rääkis Armen.

«Minu südametunnistus on väga puhas,» ütles Armen.

Kirikuõpetaja ennast süüdi ei tunnistanud ja kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles