Teisaldajad vedasid ära auto koos imikuga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja asjade autosse jätmisega tasub ettevaatlik olla, neist võib ootamatult ilma jääda.
Laste ja asjade autosse jätmisega tasub ettevaatlik olla, neist võib ootamatult ilma jääda. Foto: Eeva Kaun

Tallinna kesklinnas teisaldati esmaspäeval auto, kuhu noored lapsevanemad oli veerand tunniks jätnud oma ühekuuse poja.


Noored parkisid oma auto Tatari tänavale, Kawe Plaza taha selleks, et ümber nurga asuvasse Diplomaadi salongi viia tagasi ülikond. Aega võtnuks see kolm kuni neli minutit, vahendas ETV saade «Pealtnägija».


Lapse ema Elina Mäepere rääkis, et laps magas rahulikult autos ning seetõttu julgesidki nad ta autosse jätta. Salongist tagasi tulles avastasid lapsevanemad õudusega, et kadunud oli auto koos lapsega.

«Jube šokk oli, jõudis nii palju mõtteid peast läbi käia. Ma arvasin, et auto on varastatud ja kujutasin juba ette, mis lapsega on kõik tehtud. Jäetud kuskile, et ei leia kunagi teda enam,» rääkis Elina.

Lapsest ja autost ilma jäänud paanikas vanemad helistasid kiiresti politseisse, kust anti rahustav signaal - auto panid valesti parkimise eest pihta teisaldajad. Kiiresti võtsid noored esimese ettejuhtuva takso ja kihutasid Balti Jaama parklasse.

«Üle kere ikka värisesin ja teadsin küll, et poiss on autos ja auto on siin, ja ei tohiks nagu midagi juhtunud olla, aga hirm on ikka sees. Nüüd õnneks hakkab juba maha rahunema,» ütles Elina.

Ilmselt ei teinud pisike Robin väljagi, kui teisaldajad teda kriiskava alarmiga autos läbi linna tarisid, sest poiss magas ema kohale jõudes rahulikult edasi. Elina ja Andrus andsid «Pealtnägijale» intervjuu vaid pool tundi pärast šokeerivat intsidenti, mil emotsioonid olid alles laes.

Volvo tagumised aknad on tõesti kergelt toonitud, kuid paistavad sellest hoolimata nii hästi läbi, et kohmakat lapse tooli ja imikut selle sees oleks pidanud märkama kerge vaevaga. Kuidas ei suutnud last näha autole tiiru peale teinud ja seda mitmest suunast pildistanud teisaldajad, on müstika.

Et linnavalitsuse linnatranspordi osakonna juhi Ruth Pärna väitel kulub isegi kõige kiirematel teisaldajatel ühe auto peale viis minutit, püstitasid Robini sõidutajad ilmselt Tallinna rekordi.

Kawe Plaza turvakaamera lindistus tõestab, et neil kulus Volvo juurde jõudmisest kuni autoga lahkumiseni vaid kaks ja pool minutit. Ja seda üksnes poolteist minutit enne seda, kui noored vanemad auto juurde jõudsid. Tõsi, ahjusoe videolint näitab sedagi, et 5-6 minuti asemel jätsid ema ja isa lapse üksinda kokku veerand tunniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles