Sotsid tahavad töötute perede lasteaiakulude hüvitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Eeva Kaun.

Sotsiaaldemokraadid soovivad anda Tallinna linnavalitsusele ülesande töötada välja töötute vanemate lasteaiakulude hüvitamise kord ja kavandada selleks vajalik rahasumma järgmise aasta linnaeelarves.

Hinnanguliselt nõuab selle abimeetme rakendamine linnalt järgmisel aastal umbes 15 miljonit krooni.

Sotsiaaldemokraatide saadikurühma juhi Maimu Bergi sõnul on Tallinnas registreeritud töötuid juba ligi 28 000 ja see arv suureneb jätkuvalt. Seejuures on kõige haavatavamad lastega pered, kus vanemad töö kaotanud. Nii pakuvadki sotsid välja ühe meetmena selliste perede aitamiseks laste lasteaiakulude katmise Tallinna linna eelarvest.

«Üha rohkem töö kaotanud peresid on sunnitud oma lapse lasteaiakohast loobuma. Pärast tööturule naasmist on aga väga raske taas uut lasteaiakohta leida,» märkis Berg.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske lisas, et lasteaiakulude hüvitamine töö kaotanud peredele võimaldab säilitada lasteaiakoha. «Vanematel jääb rohkem aega ümber- või täiendõppeks ning uue töökoha otsimiseks. Lapsed saavad aga lasteaias korralikult kõhu täis,» rääkis Juske.

Sotsiaaldemokraatide täna linnavolikogu menetlusse esitatav otsuse eelnõu näeb ette, et linnal tuleb katta töötuks jäänud vanemate laste lasteaia kohatasu kui toitlustamiskulud. Kui üks vanematest taas tööd leiab, jätkab linn osalist doteerimist.

Linnavalitsus peab välja töötama korra, kuidas hüvitada peredele lasteaiakulud vastava avalduse esitamisel, seisab eelnõu seletuskirjas.

Praegu on ühes kuus ühe lapse lasteaia kohatasu ja toitlustamiskulu kokku natuke üle 800 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles