Galerii: sadakond inimest koristas merepõhja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepõhja koristamine.
Merepõhja koristamine. Foto: Andres Putting

19. septembril kogunes TOP Jahisadamasse veidi üle saja inimese, kes kõik ühise eesmärgi nimel AWARE Rahvusvahelise Koristuspäeva raames hakkasid koristama merepõhja.

Iga-aastaselt kogunevad sedasi sukeldujad enam kui sajas riigis üle maailma, et erinevaid veekogusid ja nende kaldapealseid koristada, vahendas ettevõtmise pressiesindaja.

Eestis on sarnast üritust korraldatud juba üle 10 aasta. Nende aastate jooksul on koristatud väga erinevaid veekogusid ja välja toodud väga erinevat prügi. Sinna nimekirja kuulub reeglina taara, autorehvid, mobiiltelefonid, prillid ja muu taoline.

Välja on toodud ka eksootilisemaid esemeid nagu motoroller, lastekärud, ostukärud, rahakotid, lahti muugitud seifid, ja palju muud. Prügi, mis satub merepõhja, pole mitte ainult kole vaadata vaid võib ka ohustada sealset elu ja ökosüsteemi.

Seekordne puhastusaktsioon toimus TOP Jahisadama külaliste kaide juures ning üllatus oli suhteliselt meeldiv, kui prügi toodi välja ainult tonni ringis. Sukeldujaid oli veidi üle 40 ja sama palju oli ka kaldapealseid abistajaid.

Seekordse koristamise leidude hulka kuulus nagu alati autorehve, taarat, päikse- ja optilisi prille, erinevaid metallist konstruktsioone, vendreid,
sukeldumisvarustust, ehitusmaterjale, tänavalaternaid, lillepotte ja jahtide kinnitamise otsi ja seekleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles