Savisaare tagasiastumise poolt on allkirja andnud kümned tuhanded inimesed

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar pühapäevasel pressikonverentsil.
Edgar Savisaar pühapäevasel pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvuslik Liikumine käivitas eile internetis allkirjade kogumise , millega nõutakse Tallinna linnapea Edgar Savisaare tagasiastumist. Täna kella 11-ks oli algatusele oma toetusallkirja andnud 8500 inimest.

Rahvuslik liikumine põhjendab allkirjade kogumist sellega, et ajal, mil Eesti rahvas peab toetama oma valitsust ning mõistma kategooriliselt hukka mitu ööd kestnud marodööritsemise, tegeleb Tallinna linnapea jõudsalt Eesti riigiesindajate mustamise ning marodööride õigustamisega.

«Meie, allakirjutanud leiame, et meie riigi pealinna ei sobi juhtima riigivaenulikult meelestatud inimene ning nõuame Edgar Savisaare kohest tagasiastumist,» seisab liikumise avatud lehel.

«Tallinna linnapea suutmatus teha koostööd Vabariigi Valitsusega, oskamatus käituda diplomaatiliselt ning tahtmatus võtta enesele vastutust, mis kaasneb linnapea ametiga, on teinud Edgar Savisaarest meie silmis mehe, kes ei ole vääriline Eesti Vabariigi pealinna juhikohale.»

Rahvuslik liikumine lubab pöördumise koos allakirjutanute nimedega edastada Harju maavanemale ja vabariigi valitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles