Vitsut algatab pronkssõduri küsimuses ümarlaua

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kutsub kokku ümarlaua, et arutada Tõnismäele püstitatud pronkssõduri tulevikku.

Vitsuti hinnangul ei ole normaalne, et ühte osa pealinnast peab jätkuvalt valvama politsei.

«Tallinna elanikud peavad üheks olulisemaks probleemiks pealinna turvalisust, mõnede poliitikute avaldused Tõnismäe kaevamistööde või monumendi teisaldamise osas aga pigem süvendavad ebastabiilsust,» ütles Vitsut peaminister Andrus Ansipile viidates.

Vitsuti sõnul vajavad ühiskonda lõhestavad otsused tingimata konsensust, mille saavutamist pole aga seni piisavalt taotletud.

«Eesti ühiskond vajab üksteisemõistmist ja kodurahu ning pealinn peab olema siin teenäitajaks,» seisab Vitsuti üleskutses, mille ta edastas Tallinna poliitilistele ühendustele ja organisatsioonidele.

Peaminister Andus Ansip teatas eelmisel nädalal, et Tõnismäele maetud hauad tuleks ümber matta siselinna kalmistule. Samuti rõhutas peaminister veelkord oma isiklikku seisukohta, et ka pronkssõdur tuleks Tõnismäelt teisaldada.

Ümarlaud ei kogune enne augustit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles