Teeremontija: Tallinn on tööde venimises ise süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu suvel olid Tallinnas mitmed tänavad remondis.
Tänavu suvel olid Tallinnas mitmed tänavad remondis. Foto: Peeter Langovits.

Pealinnas mitme venima jäänud teeremondi eest vastutava Facio Ehituse tegevdirektori Riho Kalve sõnul on linn tööde venimises ise süüdi, sest andis teed firmale remontimiseks üle 20-30 päeva hiljem.


Nii näiteks pidi Facio Ehitus eelmisel nädalal lõpetama Põhja-Tallinnas asuvate Pelguranna tee, Kari tänava, Madala tänava ja Puhangu tänava ning Lasnamäel asuvate Kivila ja Mahtra tänavate taastusremondi, kuid tööd on tegelikult pooleli.

Samuti ei jõua õigeaegselt valmis ka Läänemere tee ja Vormsi tänavate taastusremont, mille lõpptähtaeg pidi olema 31. august.

«Meile anti need objektid oluliselt hiljem üle kui nad pidi antama,» sõnas Kalve. «Mõne objekti puhul oli see 20 päeva, mõne objekti puhul isegi 30 päeva.»

Kalve sõnul on firma taotlenud kommunaalametil kõikide nende tänavate puhul uusi lõpptähtaegasid ning ta uskus, et nendes lepitakse kindlasti ka kokku.

«Kui riigihankes oli ühe objekti tegemiseks ette nähtud kolm kuud, siis tegelikult jäi meil aega selle töö tegemiseks kaks kuud,» lausus Kalve. «Me oleme seda tööd teinud täpselt sellises tempos nagu tellija esialgu ka eeldas.»

Linnavalitsus näeb asja aga hoopis teise nurga alt. «Mahtra ja Kivila tänaval on kindlasti probleeme ja linn rakendab seal kindlasti ka vastavaid sanktsioone,» lausus abilinnapea Deniss Boroditš.

Probleem sai tema arvates alguse ilmselt sellest, kui Facio Ehitus tuli riigihangetel välja liiga agressiivsete pakkumistega. «Tänu oma agressiivsusele said nad enda kätte mitu objekti, mille lõpetamisega nad nüüd on ajahädas. Mahtra ja Kivila tänaval oli tööde lõpptähtaeg 14. august, aga ilmselt kestavad tööd paar nädalat kauem,» rääkis abilinnapea.

Ta avaldas lootust, et selle ajaga saab ettevõte Mahtra ja Kivila tänaval asjad korda.
«Neil olid probleemid tööde alguses, aga nüüd paistab, et nad on takistustest üle saanud, alltöövõtjatega vajalikud lepingud sõlmitud ning on näha, et asjad liiguvad,» lausus Boroditš.

«Facio Ehitus esines kõige agressiivsemalt esimestel riigihangetel, mis me tänavu korraldasime. Hilisematel riigihangetel oli juba näha, et neil pole enam isu mütsiga lööma tulla,» ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles