Mehel lasub süüdistus jultunud röövis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövel.
Röövel. Foto: jupiterimages.com

Tallinnas on kohtu all mees, kes süüdistuse järgi vangistas koos kaaslasega 2007. aasta kevadel mehe, võttis temalt korteri- ja autovõtmed ning röövis seejärel kannatanu auto ning hiljem korterist ka sadu tuhandeid kroone.


Politsei uurimisandmetel said jultunud rööviga lõppenud sündmused alguse tunamullu 16. mai õhtul, kui varem neljal korral kohtulikult karistatud Anatoli (30) ning varem seitse korda kohtu ees seisnud Alex (31) ründasid Tallinnas Uus-Maleva tänaval meest.

Kurjategijad röövisid kannatanult koteri- ja autovõtmed, surusid ta seejärel kaubikusse ning üks meestes sõidutas ta Maardu lähedale metsa. Teine röövel istus samal ajal kannatanu Mercedese rooli ning sõitis samuti kaubiku järel metsa. Seal panid röövlid kinniseotud kannatanu Mercedese pakiruumi ning sõitsid tagasi, et röövida tühjaks mehe korter, seisab süüdistuses.

17. mai varahommikul tagasi Uus-Maleva tänavale jõudes sisenesid Anatoli ja Alex röövitud võtme abil ohvri korterisse, kus sellel ajal viibisid ka korteriperemehe naine ja tema imikueas laps. Oma nägu salliga varjanud mehed surusid voodis magavale naisele esmalt padja näole, et summutada tema võimalikke appikarjeid ning seejärel ähvradasid imikule viga teha, kui naine peaks neile vastu hakkama.

Kurjategijad röövisid korterist 200 000 krooni, 6000 eurot ning erinevaid esemeid, tekitades perekonnale kahju kokku enam kui 483 000 krooni ulatuses. Pärast röövi lasid kurjategijad vabadusse ka Mercedese pagasiruumis kinni hoitud mehe ning põgenesid seejärel teadmata suunas.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud asusid aktiivselt röövleid otsima ning peagi tuvastatigi nende isikud. Politsei jõudis meeste kinnipidamiseni sama aasta juuni lõpus ning 28. juunil võttis kohus kahtlusalused prokuröri taotlusel vahi alla.

Kohtu ette astub siiski vaid Anatoli, kuna Alexil õnnestus eeluurimise ajal vahi alt põgeneda. Meedias laialdast kajastamit leidnud põgenemine toimus mullu 23. oktoobril, kui vangla meditsiiniauto transportis Alexit tervislikel põhjustel Tallinna vanglast Maardus asuvasse haiglasse. Vana-Narva maantee raudteeülesõidu kohal õnnestus mehed vanglaauto uksed lahti lüüa ja teadmata suunas jooksu pista. Hiljem kaotas konvoeerimist teostanud saatemeeskonna ülem juhtunu pärast ametikoha.

Anatoli peab astuma Harju maakohtu ette augusti teisel poolel, Alexit ei ole politseil seni õnnestunud tabada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles