Tallinna koguperepaigad külastajate nappust ei kurda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru on endiselt populaarne vaatamas käia.
Jääkaru on endiselt populaarne vaatamas käia. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi inimesed on suvise meelelahutuse osas majanduslikel põhjustel valivamaks muutunud, siis Tallinna suured kogupere vaba aja veetmise kohad klientide nappuse üle ei kurda.


Loomaaia keskkassa juhataja Pille Pani sõnul pole külastatavus tänavu suvel väga palju vähenenud, võib-olla viie protsendi ulatuses, märkis ta. Kui eelmise aasta juuliks oli loomaaeda külastanud 157 401 inimest, siis selle aasta samaks ajaks oli loomi piidlemas käinud 150 228 inimest. Piletihinna kergitamist käibemaksu tõusu tõttu loomaaial kavas ei ole.

Ka Kumu on tänavu esimesel poolaastal veidi külastajaid kaotanud, kuid vahe mullusega võrreldes pole kliendisuhete juhi Margit Milleri sõnul väga suur. Olgugi ajad rasked, lubas Miller, et piletihind jääb kunsti nautima pääsemiseks praegu samaks.

Vabaõhumuuseumil külastajate arvus mullusega võrreldes eriti muutusi pole. Kui eelnevatel aastatel oli külastatavus liikunud tõusvas joones, siis tänavu esimesel poolaastal oli eelnevaga võrreldes see umbes sama. «Hindu meil kavas tõsta ei ole,» teavitas Vabaõhumuuseumi turundusdirektor Piret Järvan.

Eriti hästi läheb aga Tallinna tehnika- ja teaduskeskusel ning Tallinna botaanikaaial.

«Külastatavus on tõusnud, kuna oleme endale saanud uued näitusobjektid. Näiteks on hetke suurimaks vaatamisväärsuseks täisdigitaalne kuppelplanetaarium. Külastatavus on suurenenud umbes veerandi võrra ja tuntavalt on suurenenud näiteks perekülastuste arv. Suurt huvi näitavad üles vene rahvusest inimesed,» rääkis keskuse juhataja Kertu Saks.

Hindu on keskusel aga plaanis sügisest veidikene kergitada küll, sest kuigi direktori sõnul on külastatavus suurenenud, on toetused siiski väiksemaks läinud.

Samuti on botaanikaaiaga, mille külastuste arv on viimase aastaga kasvanud. Botaanikaaia müügiosakonna assistendi Mare Tuumi sõnul on külastajate hulk kasvanud just seoses uue kasvuhoone ja ekspositsiooniga. Taimehuvilistele hinnad küll kerkisid, aga seda vaid ühe krooni võrra.

Kalev Spa veekeskuse spordiklubi osal on samuti külastajate arvus langus toimunud, kuid vee- ja fitnesskeskuse direktor Evelin Männik ei pea langust sugugi suureks.

«Võib-olla umbes viis protsenti,» sõnas ta, lisades, et fitness-teenuste hindu plaanitakse langetada. «Veekeskuse osal läheb aga endiselt hästi ja külastajaid jätkub,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles