Jalgratturid kavandavad tipptunnil massiaktsiooni

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipp d'Und massikatsiooni kaart
Tipp d'Und massikatsiooni kaart Foto: Tipp d'und

Järgmisel teisipäeval plaanib Tipp d'Und Tallinna südalinnas kella 17.00-19.00 jalgratturite massiosalemist tipptunniliikluses. Facebookileheküljel nimetatakse seda «Tipp d'Und - kaks tundi liiklusutoopiat ühes vaatuses».

Ürituse organiseerijad kirjeldavad seda Facebookis nii:
«Tipp d'Und - kaks tundi liiklusutoopiat ühes vaatuses
Stseen: Teisipäevaõhtune tipptund Tallinna südalinnas. Sõiduteedel looklevad harilikust aeglasemas, ent närvilisemas meeleolus üha tihenevad autokolonnid, oodates oma väljapääsu sellest lõputust fooritsüklist. Kell tiksub, silmad pöörlevad. Keegi ei aima, et pildile on tasapisi sisenemas uus dimensioon liiklust - jalgratturid.

Ja mitte paar tükki, kes põgenevad autode eest jalakäijate vahele, vaid kümned ja mitmekümned, kuni neid on täis kõik teeservad, kuhuni kaasliiklejate imestunud pilgud ulatuvad. Järgnevad kaks tundi enneolematut liiklusolukorda Tallinna linnas, mis näitavad linna sellisena, nagu see võiks olla: eri vanuses jalgratturid liiklevad tänavail võrdselt teiste liiklejatega, järgides reegleid ja loogilisi sõiduradu, suheldes omavahel, andes oma manöövritest märku autojuhtidele ning häirimata tungiva vajaduseta jalakäijate marsruute.

Kaks tundi hiljem on Tipp d'Und lahtunud ning taastunud harjumuspärane õhtune liiklus. Autojuhid räägivad kodus, et järgmine kord on nemadki ratta sadulas. Portaalid kirjutavad, et Tallinna tänavad kopenhangusid. Pealnäha on kõik jälle tavaline, aga meie teame, et toimunud on kvanthüpe.»

Korraldajad kutsuvad osalejaid üles järgima liiklusreegleid ning arvestama teiste liiklejatega: «Me ei ülbitse ega laiuta. Me oleme mõistlikud ja viisakad.»

Lisatud on aktsiooni hõlmatava maa-ala kaart. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles