Tänavu on Tallinna reisisadamas rüüstatud ligi 150 autot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Tänavu on Tallinnas reisisadama piirkonnas rüüstatud ligi 150 autot, millest suurem osa on turistide sõidukid, mistõttu on politsei võtnud piirkonna erilise jälgimise alla.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse kesklinna teenistuse vanema Juhan Ojasoo sõnul on sadama piirkonna vargused politseile teada probleem. «Paraku on välismaalaste sõidukid varastele kergeks saagiks, kuna autodesse on jäetud nähtavale palju väärtuslikke esemeid alates süle- ja tahvelarvutitest kuni riiete ja telefonideni. Samuti puuduvad enamustel Lääne-Euroopast tulnud autodel signalisatsioonid, mis annaksid märku autosse tungimisest,» rääkis Ojasoo BNSile.

Tema sõnul leiavad sellised vargused tihti aset eramaadel asuvatel tasulistel parkimisplatsidel, mis eriti sadama piirkonnas on üldjuhul suvalised tühjad platsid, mille omanikud võtavad parkimise eest tasu, hoolitsemata parkijate turvalisuse eest. «Neil platsidel pole ei mehitatud ega kaameratega valvet, tihti puudub pimedaks ajaks piisav valgustus, platside servas on võsa ja puud, mis saavad varastele head varju pakkuda. Samuti puudub mõistlik teavitus, et tegemist on valveta aladega, kus on kõrgendatud vargusoht,» ütles Ojasoo.

Tema sõnul on õnneks valdav enamus turistidest nii oma autod kui neis olevad esemed kindlustanud, seega varastatu ja lõhutu üldjuhul neile kompenseeritakse. Tihti esitavadki sadama piirkonna varguste ohvrid kuriteoteate hiljem ning eelkõige selleks, et saada kindlustusfirma jaoks tõend politseilt, et selline vargus on toime pandud.

Ojasoo sõnul on paljud sadamas tegutsevad vargad narkomaanid, kes vajavad järgmist doosi ning lihtsalt krabavad seda, mida on lihtne varastada ja turustada. «Üldisemas plaanis on sellised vargused eelkõige sotsiaalne probleem, millele ainult politseiliste vahenditega piiri ei pane, kuid me teeme jätkuvalt aktiivset tööd sellistele kuritegude lahendamisega. Oleme sadama piirkonnas läbi viinud mitmeid politseioperatsioone ning oleme kinni pidanud mitu isikut, keda saab seostada vargustega sadama piirkonna autodest,» rääkis Ojasoo.

Ta lisas, et näiteks esmaspäeval pidas politsei kinni ühe mehe, kes on üles tunnistanud mitme varguse toimepanemise möödunud nädalavahetusel sadama piirkonnas seisnud autodest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles