Tallinna kunstigaleriid on teisipäeval hilisõhtuni avatud

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Temnikova ja Indrek Kasela
Olga Temnikova ja Indrek Kasela Foto: Jelena Rudi

Teisipäeval, 27. augustil leiab aset neljas Tallinna Teisipäev - spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu sariüritus Tallinna galeriides. Sel korral on programmi kaasatud TAM Galerii, Vaal Galerii, Haus Galerii, OKAPI Galerii ning Temnikova & Kasela Galerii koostöös 1Galeriiga. Programmi üheks osaks on galeriisid ühendav rattatuur, mis algab kell 15.45 City Bike rattarendi juures (Uus tn 33).

Tallinna teisipäeval osaleb esimest korda ka vanalinnas, Niguliste 2 suvel uksed avanud Okapi galerii, mis keskendub disainile ja fotograafiale. Galerii avatakse ametlikult just Tallinna Teisipäeva raames fotokunstnik Ann Tenno isikunäitusega «Mitte ainult kivid». Avamisel tutvustab kunstnik tutvustab oma teoseid ja vastab küsimustele.

27. augusti Tallinna Teisipäeva programm:

Kell 16–17.30 saab TAM galeriis (Lootsi 4) vaadata Sorge ja Jasper Zoova ühisnäitust «Iseenda saba neelav Kuningmadu abirattaga.» Kunstnikud kõnelevad oma ideedest ja joonistavad, vestlust viib läbi Hanno Soans.

Kell 17 pakub Vaal galerii (Tartu mnt 80d) vaatamiseks näitus «Täiendades kunstiajalugu», kus on väljas sõjajärgne kunst Mart Lepa kunstikogust. Mart Lepp vestleb Riivo Antoniga.

Kell 18 saab Haus galeriis (Uus tn 17) vaadata Tuuli Manni ja Jaanika Peerna ühisnäitust «Metsahäälte vaikus». Kunstnikud viivad läbi elava joonistamise ja maalimise performance’i.

Kell 20 kutsub Temnikova & Kasela galerii Läti kunstniku Inga Meldere ja Ecuadori kunstniku Oscar Satilliani näituse avamisele. Ühtlasi avab Temnikova & Kasela galerii koostöös 1Galeriiga pidulikult uue projektiruumi vanalinnas, Rüütli 4.

Osalevad galeriid on avatud kuni kella 21ni, TAM Galerii uksed suletakse 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles